Jeff Bezos duket se dëshiron të jetojë përgjithmonë – thjesht ki kujdes se çfarë dëshiron

Besnik ndaj formës moderne të miliarderëve, Jeff Bezos thuhet se ka investuar në një kompani “ndryshimi të moshës”. Duke mos qenë i kënaqur me hapësirën, duket se gjeniu i pasur dhe ekscentrik do të prishë konceptin aktual të kohës duke mbështetur shkencën që synon të “përtërijë” trupin.

Ai nuk ka qenë i pari. Larry Page, bashkëthemeluesi i Google, ka investuar gjithashtu në një “laborator riprogramimi”. Ka para të vërteta në këtë hulumtim. Është e sigurt të thuhet se kjo teknologji nuk është e avancuar, por po hetohet me besimin se mundësitë janë më reale nga sa kemi imagjinuar ndonjëherë.

Ne duhet të mbajmë një dozë të shëndetshme skepticizmi dhe të mos biem në grackën e pritjes së jetës së përjetshme dhe bukurisë së pakufishme. Jo më pak sepse është ndërtuar mbi një supozim se asgjë më e mirë nuk do të vijë pas Jeff dhe miqve. Flisni për të drejtën dhe egon – A nuk mund të besojmë se ne jemi shuma totale e gjithçkaje që njerëzimi ka për të ofruar?

Burimi: The Independent