Kastro Zizo nderohet me çmimin “Artisti i Vitit” në Washington DC

Më 10 dhjetor 2022, artisti i njohur shqiptar Kastro Zizo (Klevis Bega) mori çmimin më të madh “Artisti i Vitit 2022” në Washington DC.

Me kërkesë të Senatorit të nderuar, Charles E. Schumer, flamuri amerikan u valëvit mbi ndërtesën e Kongresit Amerikan në Uashington DC më 10 dhjetor 2022, në kujtim të Ditës Botërore të të Drejtave të Njeriut të OKB-së, duke nderuar Kastro Zizon.

Zyra e Senatorit Schumer nderoi artistin Kastro Zizo (Klevis Bega) si Artistin e Vitit 2022, “për arritjet e tij të jashtëzakonshme dhe kontributin e tij të rëndësishëm në artet krijuese në Evropë dhe SHBA.

“Në festimin e Ditës së OKB-së për të Drejtat e Njeriut 2022, ju përgëzojmë për avokimin tuaj për dinjitet, liri dhe drejtësi, veçanërisht për të rinjtë në Shqipëri dhe në mbarë botën”, thotë ai.

Kastro Zizo u shpreh shumë i lumtur dhe i nderuar që mori këtë çmim.

Është një privilegj i madh të marrësh një çmim të një kalibri kaq të lartë. Jam shumë i nderuar dhe krenar që kam marrë njohjen dhe mbështetjen nga senatori i nderuar Schumer. Jam shumë mirënjohës që më shohin si një artiste që vjen nga një vend i vogël si Shqipëria. Arti ka fuqinë të ndryshojë botën”, tha Kastro Zizo.

Së fundmi shumë media prestigjioze amerikane kanë folur për suksesin dhe arritjet artistike të artistit të njohur Kastro Zizo. NY Glamour Magazine e quajti atë “babai i rrokut urban” dhe një sensacion ndërkombëtar që ka ndikuar brezat në Shqipëri dhe më gjerë. Kastro Zizo u shpall edhe “Artisti më me ndikim i vitit 2022” nga NY Elite Magazine.

Kjo është hera e dytë që Kastro Zizo nderohet me çmimin “Artisti i Vitit” – në vitin 2022 në DC dhe më parë në vitin 2010 nga Zhurma Music Video Awards në Kosovë.

Burimi: Antaltiku