Këto 240 minuta në ditë i ndajnë të pasurit nga të gjithë të tjerët

Çdo ditë ka 1440 minuta. Ky është një emërues i përbashkët për të gjithë ne. Për sa i përket kohës, të gjithë jemi në pozitë të barabartë. Dhe shumica e njerëzve, të pasur apo të varfër, përdorin rreth 1200 nga ato minuta për aktivitetet e mëposhtme: punë, rruga për të shkuar në punë, në lidhje me familjen, fjetje, ngrënie, përdorim tualeti, rregullim dhe veshje.

Kjo lë rreth 240 minuta kohë çdo ditë. Dhe ajo që bëjnë të pasurit me ato 240 minuta, është ajo që i ndan nga të gjithë të tjerët.

Sipas Studimit të Zakoneve të të Pasurve – për të cilin janë intervistuar 233 individë të pasur dhe 128 individë të varfër gjatë tre viteve, nga marsi 2004 deri në mars 2007 – të pasurit “self-made” i përdorin mirë 240 minutat e tyre në mënyrat e mëposhtme.

Mbi 80% angazhoheshin 60 minuta në ditë për “Dream-setting”

“Dream-setting”, (vendosja e ëndrrave) është një proces në të cilin ju: përcaktoni jetën tuaj ideale, të ardhshme, nëpërmjet një skenari prej 1000 fjalësh ose më shumë. Në këtë skenar, ju dilni në të ardhmen pesë ose më shumë vjet dhe “pikturoni” një fotografi me fjalët e çdo aspekti të jetës suaj ideale, të ardhshme.

Aktivitetet e vendosjes së ëndrrave përfshijnë ndjekjen e një ëndrre dhe qëllimet pas saj. Në mënyrë tipike, kjo është diçka jashtë punës, të tilla si shpenzimi i kohës duke krijuar një ose më shumë rrjedha shtesë të të ardhurave.

Gati 80 përqind angazhoheshin 60 minuta në ditë duke u praktikuar ose për edukim

Çdo ditë, të pasurit “self-made” praktikonin rregullisht disa aftësi dhe i kushtonin kohë rritjes së njohurive të tyre në lidhje me atë aftësi, karrierën ose industrinë e tyre. Ky zakon i përditshëm i ndihmoi ata të ruanin dhe përmirësonin aftësitë dhe njohuritë e tyre, duke i bërë virtuozë në çdo gjë që bënin për të fituar para.

Pothuajse të gjithë i kushtonin 30 minuta në ditë ushtrimeve aerobike

Ushtrimet aerobike kanë përfitime të shumta:

  • Përmirëson funksionimin mendor. Ushtrimet aerobike mbushin qarkullimin e gjakut me oksigjen. Ky oksigjen përfundimisht kalon në tru. Meqenëse truri përdor 20 për qind të rezervave tona të oksigjenit, rritja e fluksit të oksigjenit në tru thith më shumë radikale të lira brenda trurit, duke i bërë qelizat e trurit më të pastra dhe më të shëndetshme.
  • Përmirëson shëndetin. Ushtrimi aerobik rrit rrjedhjen e gjakut, ushqen trupin me oksigjen, forcon zemrën, ndihmon në uljen e rrezikut të osteoporozës, ndihmon në uljen e presionit të lartë të gjakut, ndihmon në kontrollin e niveleve të sheqerit në gjak, rrit kolesterolin tuaj të lipoproteinës me densitet të lartë (HDL ose “të mirë”) dhe ul kolesterolin tuaj të lipoproteinës me densitet të ulët (LDL ose “të keq”). Të pasurit “self-made” e kuptojnë se njerëzit më të shëndetshëm kanë më pak ditë sëmundjeje, më shumë energji dhe kjo përkthehet në më shumë produktivitet në punë. Më shumë produktivitet ju bën më të vlefshëm për organizatën ose klientët tuaj, gjë që përkthehet në më shumë vlerë dhe në fund të fundit më shumë para.
  • Redukton rrezikun e sëmundjeve. Oksigjeni është si një sfungjer. Ai thith radikalet e lira (elementet që shkaktojnë kancer) dhe i konverton këto radikale të lira në dioksid karboni. Gjaku e bart këtë dioksid karboni në mushkëri, të cilat më pas e largojnë dioksidin e karbonit nga trupi ynë duke e nxjerrë atë në mjedis. Ushtrimet aerobike reduktojnë rrezikun e shumë gjendjeve, duke përfshirë obezitetin, sëmundjet e zemrës, presionin e lartë të gjakut, diabetin e tipit 2, goditjet në tru dhe lloje të caktuara të kancerit.
  • Redukton efektet e stresit, gjë që përmirëson sistemin imunitar. Kur ndiejmë stres, ka një efekt domino që ndodh brenda trupit tonë, i cili depresionon sistemin imunitar dhe hap derën për sëmundjet. Për shkak se ushtrimet aerobike kontribuojnë në një ndjenjë të përgjithshme të mirëqenies përmes lirimit të disa hormoneve, ai vepron si një reduktues i stresit.
  • Na bën të ndihemi më të lumtur. Ushtrimet aerobike kontribuojnë në një ndjenjë të përgjithshme të mirëqenies duke çliruar endorfinë, qetësues natyralë kundër dhimbjeve që nxisin një ndjenjë të shtuar të mirëqenies.

Nuk mund të fitosh para në një shtrat spitalor. Krijimi i pasurisë kërkon shëndet të mirë. Shëndeti i mirë përkthehet në jetëgjatësi, që do të thotë më shumë kohë për të krijuar më shumë pasuri.

Gati 90% ia kushtonin 30 minuta në ditë krijimit të marrëdhënieve të pasura

Të pasurit “self-made” në studim bënë disa gjëra çdo ditë për të ruajtur dhe rritur marrëdhënie të fuqishme:

  • Rrjetëzimi: Pjesëmarrja ose drejtimi i organizatave të biznesit, jofitimprurëse ose shoqatave tregtare.
  • Telefonatat për përshëndetje: Telefonimi i njerëzve me të cilët kanë një marrëdhënie të rëndësishme vetëm për të thënë përshëndetje.
  • Telefonatat për urimin e ditëlindjes: Telefonimi i njerëzve që kanë rëndësi për ta në ditëlindjet e tyre.
  • Telefonatat për ngjarjet e jetës: Telefonimi i njerëzve që kanë rëndësi, nëse ata janë bërë prindër, nëse janë martuar, kanë përjetuar një vdekje në familje, etj. Telefonatat për ngjarjet e jetës janë kritike sepse ngjarjet e jetës bazohen gjithmonë në emocione dhe emocionet krijojnë kujtime të fuqishme. Ata do t’ju kujtojnë ju dhe telefonatën tuaj.

Të gjithë ata u angazhuan në aktivitete relaksi dhe argëtimi

Të pasurit “self-made” nuk janë mbinjerëzor. Ashtu si gjithë të tjerët, ata kërkojnë pak kohë joproduktive ditore. Dallimi midis tyre dhe të gjithë të tjerëve është se ata e zvogëlojnë atë kohë joproduktive në jo më shumë se një orë në ditë.

Mënyra se si e kaloni kohën tuaj çdo ditë përcakton rrethanat financiare të jetës suaj. Të pasurit krijojnë zakone të përditshme që e përdorin kohën e tyre në mënyra produktive. Ata i përmbahen rutinës së tyre të përditshme për shumë vite. Këto zakone të përditshme kanë një efekt grumbullues i cili përfundimisht shfaqet në formën e rritjes së pasurisë drejt pjesës së mëvonshme të jetës së tyre.

Çdo minutë produktive jep dividentë në formën e aftësive dhe njohurive virtuoze, shëndet të mirë dhe jetëgjatësi të shtuar, marrëdhënie të forta dhe pasuri më të madhe.

Për të pasurit, çdo minutë ka rëndësi.

Burimi: CNBC