Këto janë punët që bëjnë secilin brez më të lumtur

Njerëzit që janë pjesë e Gen Z kënaqen duke qenë rekrutues të korporatave.

Një raport i ri i Glassdoor për Gen Z përfshin punët me të cilat ai brez dhe brezat e tjerë janë më të kënaqur. Kjo bazohej në vlerësimet mesatare të SHBA-së, ku vlerësimet ishin në një shkallë prej pesë pikësh, ku 1 ishte shumë i pakënaqur.

Për Gen Z, puna me vlerësimin mesatar më të lartë ishte rekrutues i korporatës. Ajo punë për atë gjeneratë kishte një vlerësim mesatar prej 4.79. Dy pozicione të ndryshme drejtuese kishin vlerësimet mesatare më të larta për Gen X dhe boomers – drejtor ekzekutiv dhe president, respektivisht.

Punët më të vlerësuara sipas brezit sipas Glassdoor

Punëtorët e Gen Z janë më të kënaqur në rolet që u ofrojnë atyre mundësinë për të formësuar kulturën e kompanisë dhe për të pasur ndikim social”, sipas raportit.

Kultura e kompanisë ka qenë e rëndësishme gjatë Dorëheqjes së Madhe, pasi disa njerëz u larguan për shkak të kulturës toksike të vendit të punës. Dhe në përgjithësi, Gen Z në veçanti ka marrë pjesë në Dorëheqjen e Madhe ndërsa ata vazhdojnë për punë të ndryshme.

Kur shikojmë së bashku rishikimet jo-Gen Z, rekrutuesi i korporatës është gjithashtu puna më e kënaqshme, por me një vlerësim më të ulët se 4.79 i Gen Z. Jo-Gen Z kishte një rezultat prej 4.59 për këtë punë.

Në përgjithësi, njerëzit që janë pjesë e Gen Z janë më të kënaqur duke punuar në role kryesisht krijuese, jo-teknike, me vetëm dy nga dhjetë punët më të vlerësuara për punonjësit e Gen Z në teknologji, krahasuar me pesë për punëtorët jo-Gen Z,” shkroi Richard Johnson, ekonomisti i asociuar në Glassdoor dhe autor i raportit.

Shefi ekzekutiv, shefi operativ dhe presidenti përbënin tre punët kryesore ku Gen X është më i lumtur bazuar në rishikimet nga faqja e karrierës. Për boomers , tre pozicione të ndryshme drejtuese ishin pjesë e 10 vendeve të punës me vlerësimet më të larta, por presidenti dhe CEO u renditën në krye për këtë brez.

Johnson shkroi se Gen X dhe boomers “po gjejnë kënaqësi në role që kërkojnë më shumë vite përvojë, kanë më shumë përgjegjësi dhe ndikim më të gjerë në të gjithë biznesin, si presidenti dhe drejtori ekzekutiv“.

Sekserët ishin pozicioni më i vlerësuar nga millennials, me një vlerësim mesatar prej 4.58. Për më tepër, kjo punë kishte vlerësimin mesatar të tretë më të lartë nga boomers me 4.74.

Burimi: Insider