Kjo faqe ju lejon të dëgjoni tingujt e natyrës nga e gjithë bota

Për njerëzit që duan të zbulojnë tinguj të rinj, ekziston një site i ri intrigues që mbledh peizazhe zanore nga e gjithë bota.

Faqja, Earth.fm, e cilëson veten si “Ashtu si Spotify, por për peizazhe zanore natyrore”. Ju mund të dëgjoni specie zogjsh në Malajzi ose Indi ose tinguj pyjorë në Gana. Tingujt janë mbledhur nga kontribues të shumtë që kanë përvojë në regjistrimin e botës natyrore në vende duke përfshirë Brazilin, Spanjën, Norvegjinë, Zelandën e Re dhe Mbretërinë e Bashkuar. Faqja e internetit përmban tinguj nga vende si parqet kombëtare.

playlist of sounds from earth.fm

Përdoruesit mund të krijojnë listat e tyre të specializuara të dëgjimit të tingujve të disponueshëm në Earth.fm, duke u ngjitur nga Brazili në Egjipt në pak minuta.

Faqja e internetit shënon studime në faqen e saj “About us” që tregojnë përfitimet e peizazheve zanore në mirëqenien e dikujt, duke përfshirë efektin pozitiv të tingujve të ujit dhe tingujve të shpendëve për stresin. Vendi funksionon gjithashtu si një lloj mjeti ruajtjeje, duke vënë në dukje se “peizazhet zanore janë gjithnjë e më të pakta pasi ne njerëzit vazhdojmë të shkatërrojmë ekosistemet natyrore që i prodhojnë ato”. Përveç dëgjimit të secilit prej kolonave zanore, do të njiheni edhe me organizatat jofitimprurëse mjedisore, si disa të dedikuara për mbjelljen e pemëve dhe restaurimin e natyrës. (Organizatat jofitimprurëse mund ose nuk mund të jenë lokale në zonat që janë të lidhura me një peizazh specifik të regjistruar zanor.)

Earth.fm shton tinguj të rinj çdo tre ditë për një përvojë të re. Nëse jeni duke kërkuar për një moment qetësie, është një kujtesë e mrekullueshme që ka një botë të bukur dhe të zhurmshme atje.

Burimi: The Verge