Tesla do të kthehet në gjykatë për padi për diskriminim racor

Owen Diaz, një ish-operator ashensori në fabrikën Fremont të Tesla-s, i cili akuzoi kompaninë për diskriminim racor, do të përballet sërish me prodhuesin e automjeteve në gjykatë. Pasi Diaz dhe avokatët e tij refuzuan një pagesë prej 15 milionë dollarësh javën e kaluar, e cila ishte ulur nga 137 milionë dollarë të vlerësuar nga juria, një gjykatës federal i Kalifornisë pranoi mocionin e Teslës për një gjyq të ri.

Diaz po kërkon dëmshpërblim dhe ndëshkim nga Tesla, pasi pretendoi se kolegët e kishin nënshtruar atë ndaj ngacmimeve racore dhe paragjykimeve, duke e quajtur atë sharje raciste dhe duke vizatuar svastika. Në tetor 2021, një juri i dha Diaz-it 137 milionë dollarë, por në prill, gjykatësi i qarkut të SHBA-së William Orrick në San Francisko tha se ishte e tepruar dhe e uli çmimin në 15 milionë dollarë.

Orrick i dha Diazit dy javë për të pranuar çmimin. Diaz dhe avokatët e tij refuzuan pagesën më të ulët, duke thënë se ishte e padrejtë dhe minonte të drejtat kushtetuese të Diaz.

Kthimi në gjykatë mund të jetë i kushtueshëm, si dhe i rrezikshëm për Diaz, i cili mund të dalë nga ana tjetër me më pak para. Megjithatë, rezultati më i mundshëm do të shohë që Diaz të marrë një çmim diku në mes të 15 milionë dhe 137 milionë dollarëve, sipas Helen Rella, kreu i departamentit të ligjit të punës në firmën ligjore Wilk Auslander.

Orrick planifikoi një konferencë për 12 korrik, por ende nuk ka caktuar një datë për gjyqin e ri.

Prodhuesi i automjeteve ka mohuar çdo keqbërje në të kaluarën.

Tesla po përballet me një sërë padish për diskriminim racor dhe ngacmim seksual. Në fillim të këtij muaji, një aksioner i Tesla-s ngriti një padi duke akuzuar CEO-n e Tesla-s, Elon Musk, dhe bordin e drejtorëve për neglizhencën e ankesave të punëtorëve dhe lejimin e lulëzimit të një kulture toksike në vendin e punës.

Burimi: Tech Crunch