Koreja e Veriut ndalon palltot prej lëkure që qytetarët të mos imitojnë stilin e Kim

Koreja e Veriut ka ndaluar veshjet prej lëkure që kopjojnë stilin e liderit të Koresë së Veriut, Kim Jong Un, thanë burime të shumta për Radio Free Asia.

Kim e popullarizoi xhaketën prej lëkure në vitin 2019. Fillimisht ajo u vesh nga njerëz të pasur që mund të përballonin artikullin e kushtueshëm.

Megjithatë, lëkura e rreme u importua shpejt në mënyrë që xhaketa të mund të vishej nga ata me më pak para, gjë që e frustronte udhëheqësin koreano-verior.

Një paradë ushtarake në Korenë e Veriut në janar tregoi të gjithë zyrtarët e rangut të lartë të veshur me xhaketa lëkure, duke ngjallur edhe më shumë interes për materialin. Megjithatë, policia e mirëfilltë e modës ka punuar për të konfiskuar xhaketat e rreme të lëkurës në tregje dhe nga njerëzit që i veshin ato.

Qytetarët janë ankuar duke thënë se nuk është e drejtë të marrin një xhaketë për të cilën kanë paguar.

“Policia i përgjigjet ankesave, duke thënë se veshja e rrobave të dizajnuara për t’u dukur si e dinjitetit më të lartë është një “prirje e papastër për të sfiduar autoritetin e dinjitetit më të lartë”, tha një burim tjetër. “Ata udhëzuan publikun që të mos veshin pallto lëkure, sepse është pjesë e direktivës së partisë që të vendosë se kush mund t’i veshë ato.

Xhaketa prej lëkure është veshur edhe nga Kim Yo Jong, motra e Kim Jong Un, e cila spekulohet të jetë pasardhësja e tij i zgjedhur, sipas gazetës.

“Kështu që tani palltoja prej lëkure është bërë një simbol edhe për gratë e fuqishme”, tha burimi i parë.

Burimi: The Hill