Kujdes! Një virus i ri mund të sulmojë smartphone-n tuaj

Sistemet Androit po sulmohen nga një virus i ri! Ai është i maskuar si një përditësim i smartphonit dhe mund të marrë kontrrollim e plotë në momentin e parë që virusi hyn në të.

Kërkuesit e sistemit të sigurisë thonë që ky virus ua kërkon vetë përdoruesve veprimet siç janë plotësimi i një sërë komandash, që përfshijnë edhe infromacione të cilat mbërrijnë serverat e krijuesve. 

Ky program malware, mund të vjedhë informacionet personale të telefonit tonë, si mesazhe, kontakte, detaje, kronologji të kërkimeve, por mund edhe të regjistroje telefonata, tinguj nga mikrofoni mjedisor, të shkrepë foto nga të gjitha kamerat e aparatit celular, apo të gjejë dhe vendndodhjen. E keqja më e madhe është se përdoruesit e smartphoneve nuk mund ta kuptojnë këtë, dhe e vemtja ikonë që duket në të është logo i ‘Google’ me dixhiturën “Searching for update”. 

Sipas drejtuesit të komanisë ‘Zimperium’, e cila merret më sigurinë informatike dhe që e ka zbuluar, ky kërcënim, mund të jetë pjesë e një sulmi të përqëndruar e të mirëmenduar. Theksojnë se ky virus është më i sofistikuari dhe i realizuari deri më sot, dhe padyshim mund të jetë nevojitur shumë kohë për ta krijuar. 

Po punohet që të gjehet sa më shpejt të jetë e mundur për këtë virus të ri që prek sisitemet android të smartphonëve në mbarë botën. /ProBizz.al/