Margot Robbie po ndihmon të rinjtë me aftësi të kufizuara të jetojnë të pavarur

Yllit të “Suicide Squad” i është dhënë çmimi inaugurues RAD Impact – i cili financohet nga Luxury Stores në Amazon – dhe ka zgjedhur të ndajë çmimin me organizatën jofitimprurëse Youngcare, e cila ndërton strehim special për t’u dhënë të rinjve me aftësi të kufizuara mundësinë për të jetuar vetë me kujdesin dhe mbështetjen e duhur.

Margot ka punuar më parë me Youngcare – i cili gjithashtu ofron linja mbështetëse falas dhe siguron fonde për grante për të rinjtë australianë me aftësi të kufizuara – dhe thotë se ndarja e çmimit me ta e bën atë “çmimin më të veçantë” që ajo ka marrë ndonjëherë.

Ajo tha: “Është e mahnitshme. Është e mahnitshme për aq shumë arsye. Një çmim është gjithmonë një gjë e bukur, por fakti që unë mund ta ndaja atë me dikë dhe duke e ditur që në të vërtetë do të kishte një ndikim të madh për një bamirësi që më intereson vërtet, e bën atë ndoshta çmimin më të veçantë që mund të marr ndonjëherë.”

https://www.instagram.com/tv/CN9GWhdDm3k/?igshid=ax0svlm1civg

Aktorja dhe producentja 30-vjeçare gjithashtu ka lidhje personale me organizatën, gjë që ndihmoi për ta bërë aktin bamirës edhe më të veçantë.

Ajo shtoi për revistën People: “Unë kam njohur dhe njoh akoma të rinj rreth moshës sime që kanë nevoja të larta për kujdes, dhe mamaja ime ka punuar me fëmijë me aftësi të kufizuara gjatë gjithë jetës sime. Kështu që unë kam qenë gjithmonë e privuar nga kjo.”

“Të mendosh se ka njerëz të moshës sime, më të rinj, më të vjetër, në intervalin tim të moshës, të cilëve u është hequr pavarësia për shkak të një paaftësie ose nevojave që ata kanë… Unë nuk mund ta kuptoj atë.”

“Në pozicionin në të cilin ndodhem, unë kam këtë mundësi të jashtëzakonshme që jo vetëm të bëj më shumë, por të kem një ndikim të vërtetë. Kështu që unë jam shumë e vetëdijshëm për këtë.”

Marrësit e tjerë të çmimit përfshijnë Charlize Theron, Travis Scott, Priyanka Chopra Jonas dhe Laverne Cox.

RAD, Redcarpet Advocacy, është një ndërmarrje shoqërore e themeluar nga femrat, që krijon fushata avokimi për të ndriçuar vlerat dhe për të nxitur ndikim për organizatat bamirëse.

Burimi: BANG Showbiz