Me shalqi, mënyrë ideale për të mposhtur vapën përvëluese

1. Ruan hidratimin

“Një shalqi me madhësi mesatare përmban rreth 92 për qind ujë, kështu që është një mundësi e shkëlqyer për të qëndruar e hidratuar”.

2. Përmban vitamina esenciale

Shalqiri përmban shumë vitamina për të cilat trupi juaj ka nevojë, duke përfshirë: vitaminën A, C, B6. Gjithashtu, shalqiri përmban magnez i cili ndihmon në rregullimin e punës së muskujve dhe nervave.

3. Ndihmon në menaxhimin e peshës

Një fetë shalqi përmban rreth 45 kalori, gjë që e bën atë një ushqim me pak kalori.

4. Parandalon dhimbjet e muskujve

Shalqiri përmban L-citrulline, një aminoacid që ndihmon në reduktimin e dhimbjeve të muskujve pas një stërvitje.

5. Ul presionin e gjakut

Për shkak se citrulina ndihmon në hapjen dhe relaksimin e enëve të gjakut, ajo mund të përmirësojë rrjedhën e gjakut dhe të ulë presionin e gjakut”,.

6. Përmirëson tretjen

Edhe pse shalqiri nuk përmban shumë fibra – rreth një gram për copë – përmbajtja e tij e lartë e ujit mund të ndihmojë në përmirësimin e tretjes.