Në 2024 priten probleme serioze me prodhimin e naftës

Çmimet e naftës kanë regjistruar rënie gjatë muajve të fundit, por Goldman Sachs sheh një rikthim në horizont.

Duke folur në prag të një konference në Arabinë Saudite në fillim të këtij viti, kreu global i kërkimit të mallrave të Goldman, Jeff Currie parashikon se çmimet e naftës mund të rriten mbi 100 dollarë për fuçi këtë vit.

Ai sheh rritje të kërkesës për naftë nga Kina. Ndërkohë, sanksionet kundër Rusisë ka të ngjarë të zvogëlojnë eksportet e naftës të vendit.

“A do të na mbarojë kapaciteti i lirë prodhues? Potencialisht në vitin 2024, ju do të filloni të keni një problem serioz, tha ai”

Nëse Currie ka të drejtë dhe çmimet e naftës rriten, prodhuesit e naftës janë gati të përfitojnë.

Burimi: Scan tv