Pixel 6A humbet veçorinë më të mirë të serisë A

Një nga gjërat më interesante në lidhje me serinë Pixel A ishte se ishte një mënyrë e lirë për të marrë të njëjtën kamerë lider në klasë si modelet kryesore Pixel. Është një nga arsyet pse shume kane blere një Pixel 3A vite më parë. Ishte gjithashtu një nga arsyet kryesore pse seria Pixel A ishte rekomandimi ynë kryesor për telefonin Android më të mirë buxhetor për vite me radhë. Çdo gjë tjetër në lidhje me telefonin – ekran, procesor, bateri – ishte në rregull, por kamera ishte e shkëlqyer.

Kjo seri merr fund në Pixel 6A. Ndryshe nga telefonat e serisë A që erdhën para tij, 6A nuk përfshin të njëjtin pajisje kamere si Pixel 6 ose Pixel 6 Pro. Nuk ka as fole kufjesh, e cila gjithashtu kundërmon. Por në vend të një sensori më të madh, 50 megapiksel pas kamerave kryesore të këtyre pajisjeve, 6A ka të njëjtin sensor 12 megapikselë që përdorën Pixel 5 dhe 5A. Dhe Pixel 4. Dhe Pixel 3.

Kjo është disi e keqe. Por gjithashtu na tregon shumë se ku Google e sheh vlerën në pajisjet e tij në vazhdim. Google nuk dëshiron që Pixel të njihet vetëm si telefoni me kamerën vërtet të mirë. Ai dëshiron që Pixel të jetë telefoni që bën gjëra vërtet interesante dhe të dobishme për ju.

Ky ishte ndoshta një lëvizje e pashmangshme gjithashtu. 6 dhe 6 Pro synojnë më lart në kategorinë premium sesa Pixel 4 ose 5 para tyre, kështu që kishte më shumë vendime për t’u marrë në lidhje me atë që duhej bërë për të bërë një version buxhetor të telefonit. SVP i pajisjeve dhe shërbimeve të Google, Rick Osterloh, e përmblodhi sfidën kështu:

Në thelb, ajo që ne duam të përpiqemi të bëjmë është t’i japim përvojën thelbësore sa më shumë përdoruesve që të jetë e mundur. Ky është qëllimi i përgjithshëm. Çdo telefon ka shumë komponentë të vështirë për t’u përpjekur për të ulur koston. Dhe kështu, pa dyshim, ju duhet të ndryshoni disa nga aftësitë kryesore të pajisjes për ta arritur atë atje ku ne duam të jetë në anën e çmimit.

Për modelet e mëparshme Pixel, një pjesë e madhe e asaj “përvoje thelbësore” ishte kamera. Tani, kjo do të thotë chipset e personalizuar te Google, Tensor. Ky është procesori që bën të mundur shumë nga veçoritë e software-it të Pixel 6, si njohja e përmirësuar e të folurit. Gjithashtu e bën më të lehtë për Google zhvillimin e veçorive të reja për të gjithë serinë Pixel 6. Tensor ka zënë qendër në prioritetet e Google dhe kamera po luan një rol mbështetës.

Natyrisht, vlen të përmendet se njëra sjell përfitime te tjetra. Tensor është gjithashtu pas disa prej veçorive të reja të kamerës të bazuara në software në 6 dhe 6 Pro, si Magic Eraser. Dhe me të vërtetë, pajisja e kamerës në telefonat Pixel ka qenë gjithmonë dytësore ndaj software-it që i bën ata të punojnë kaq mirë. Por Google nuk mundi ta pajiste 6A me hardware-in dhe software-in më të fundit këtë herë, kështu që u dyfishua në këtë të fundit.

Ndoshta ky është një reflektim i prioriteteve tona si njerëz që blejnë telefona gjithashtu. Dallimi midis asaj që mund të bëjë kamera e smartphonëve të këtij viti me atë të vitit të kaluar nuk është aq e dukshme sa ishte katër ose pesë vjet më parë. Dhe për shumë prej nesh, kamerat e telefonit tanë janë bërë mjaft të mira në gjërat që na duhen për të bërë, saqë ndryshimi midis një kamere vërtet të mirë dhe një kamere të mirë smartphone nuk ia vlen të paguhet 300 ose 500 dollarë shtesë.

Burimi: TheVerge