Prindërit mund t’i ndihmojnë fëmijët e tyre të kultivojnë këto 3 tipare për të qenë më të suksesshëm

Prindërit duhet të ndihmojnë fëmijët e tyre të kultivojnë tre tipare të dallueshme të karakterit për të pasur sukses në jetë, argumenton një ekspert, i cili thotë se ata shpesh nuk merren parasysh në sistemin arsimor tradicional.

Duke folur në një panel në konferencën e fundit CogX 2021, Nadeem Nathoo, bashkëthemelues i programit të inovacionit adoleshent Shoqëria e Njohurisë, beson se për të pasur sukses fëmijët duhet të jenë kuriozë.

Ata gjithashtu nuk duhet të jenë “dembelë”, tha Nathoo, edhe pse ai sqaroi se kjo nuk do të thotë që fëmijët duhet të kenë një “etikë pune shumë të fortë”.

Së treti, Nathoo tha që prindërit duhet të marrin në konsideratë nëse fëmija i tyre ka një “paragjykim ndaj veprimit” – “a kalojnë shumë kohë duke menduar apo janë duke bërë gjëra?”

“Unë mendoj se nëse fëmija juaj po bën ato tre gjëra nga një perspektivë e karakterit dhe kjo është diçka që ju mund ta identifikoni dhe ndihmoni në trajnimin, ata ndoshta janë në një rrugë të mirë në jetë”,-tha Nathoo në konferencë muajin e kaluar.

Hulumtimi i botuar në revistën e rishikuar nga Pediatri i Kërkimit në vitin 2018, i cili mori të dhëna për 6’200 kopshtarë amerikanë nga një studim tjetër, zbuloi se fëmijët e prindërve që besonin se fëmijët e tyre ishin më kuriozë performuan më mirë në lexim dhe matematikë.

Ndërkohë, psikologia e Harvardit Lisa Feldman Barrett ka thënë se prindërit duhet të duartrokasin fëmijën e tyre për marrjen e veprimeve, në mënyrë që ata të mësojnë aftësi për veten e tyre.

Nathoo sugjeroi që prindërit mund të ndihmojnë në nxitjen e aftësive të tilla duke u dhënë fëmijëve ekspozimin e tyre ndaj problemeve dhe mjeteve të nevojshme për t’i zgjidhur ato.

Ai gjithashtu u bëri thirrje prindërve të siguroheshin që fëmijët e tyre janë të vetëdijshëm për larminë e madhe të vendeve të punës në dispozicion të tyre. Për shembull, Nathoo tha se ishte “e pamundur të imagjinohet të jesh një teknik i fabrikimit nano nëse nuk e di se çfarë është”.

Ai besonte se prindërit duhet të ishin “të qëllimshëm” në nxitjen e kuriozitetit të fëmijëve të tyre, duke i inkurajuar ata të hulumtojnë dhe të zbulojnë gjërat vetë.

Burimi: CNBC