Rama “prezanton” ishullin e Maligradit në Prespë

Vetëm 20 minuta me varkë larg Pustecit ndodhet ishulli i Maligradit, pjesë e parkut kombëtar të Prespës. Kryeministri Edi Rama shpërndau pamje nga ky ishull në rrjetet sociale duke e konsideruar si një nga destinacionet më të veçanta të qarkut të Korçës.

Ishulli i Maligradit ofron një eksperiencë të mrekullueshme, mes vlerave natyrore, arkeologjike dhe kulturore”, shkruan Rama.

Ishulli i Maligradit karakterizohet nga një numër i madh shpellash, të përshtatshme për faunën e egër.

Në brendësi të ishullit gjendet kisha e Shën Marisë.