Redwire do të nisë serën e parë komerciale të hapësirës në 2023

Redwire Corporation (RDW.N) tha të martën se do të nisë serën e parë komerciale në hapësirë në pranverën e vitit të ardhshëm për të nxitur kërkimin e prodhimit të të korrave jashtë Tokës dhe për të mbështetur misionet e eksplorimit.

Projekti i kompanisë së infrastrukturës hapësinore do të ndihmojë në dhënien e njohurive kritike për misionet Artemis të NASA-s dhe më gjerë, tha Dave Reed, menaxher i Redwire për projektin e serrës.

Programi Artemis i Administratës Kombëtare të Aeronautikës dhe Hapësirës (NASA) synon dërgimin e astronautëve në Hënë dhe krijimin e një kolonie hënore afatgjatë si një pararendës për eksplorimin eventual njerëzor të Marsit.

Firma komerciale e teknologjisë bujqësore Dewey Scientific do të jetë klienti i parë i kompanisë, tha Redwire, duke shtuar se projekti do të rrisë aftësinë e njerëzimit për të rritur të korrat në hapësirë.

Produktet e kompanisë përfshijnë një sistem plotësisht të automatizuar të rritjes së bimëve për kryerjen e kërkimeve në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Burimi: Reuters