Samsung lançon smartphone-t e rinj Galaxy S22 dhe tabletët Tab S8

Samsung lançoi një sërë smartphone-sh dhe tabletë të rinj në eventin e tij Galaxy Unpacked të mërkurën.

Linja e re e smartfonëve Galaxy S22 të kompanisë përmban tre modele të reja: standardin S22, një S22 + pak më të shtrenjtë dhe S22 Ultra të linjës më të mirë.

S22 është më i vogli i paketës, me një ekran 6.1 inç.

S22 + ka një ekran 6.6 inç, ndërsa S22 Ultra është më i madhi nga të tre, që vjen me një panel 6.8 inç.

Dy pajisjet e fundit mund të lidhen me rrjete të reja, super të shpejta 5G, ndërsa Samsung tha se të tre modelet mbështesin gjeneratën e ardhshme të Wi-Fi, të njohur si Wi-Fi 6.

Çdo telefon është projektuar me një kornizë alumini dhe vjen me xham të përmirësuar kimikisht si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme.

S22 dhe S22 + do të dalin në katër ngjyra: të bardhë, rozë, të zezë dhe jeshile. S22 Ultra vjen në secilën prej këtyre ngjyrave, si dhe në ngjyrë burgundy.

Për sa i përket fotografisë, modelet S22 dhe S22 + të Samsung vijnë të dy me një sistem kamerash me tre lente, duke përfshirë një kamerë ultra të gjerë 12 megapiksel, një lente kryesore 50 megapikselë dhe një sensor telefoto 10 MP. S22 Ultra, ndërkohë, përmban një kamerë kryesore 108MP dhe dy lente telefoto 10MP për zmadhim më të avancuar.

Samsung promovoi përdorimin e saj të inteligjencës artificiale në telefonat e rinj për të përmirësuar fotografinë dhe për ta bërë lëvizjen më të butë. Kompania tha gjithashtu se algoritmet e saj të AI mund të analizojnë se si njerëzit përdorin telefonat e tyre për të optimizuar lidhjen e tyre të internetit.

Tabletët Galaxy S8

Samsung po nxjerr gjithashtu tre tableta të rinj Android: Galaxy Tab S8, S8 + dhe S8 Ultra.

Galaxy Tab S8 Ultra ka një ekran të madh 14,6 inç. Pavarësisht nga madhësia e tij, Samsung thotë se tableti është i lehtë, peshon rreth gjysmën e asaj të një laptopi me madhësi të ngjashme. S8 dhe S8+ kanë ekrane 11 inç dhe 12.4 inç, respektivisht.

Kompania u përqendrua shumë në aftësitë e regjistrimit të videove të modelit më të shtrenjtë. S8 Ultra ka një kamerë të përparme me lente të dyfishta, 12 megapikselë me fushë shikimi 120 gradë. Mikrofoni i pajisjes gjithashtu merr tinguj nga tre drejtime të ndryshme, për të cilat Samsung tha se do të ndihmojë në reduktimin e zhurmës së padëshiruar të sfondit në telefonatat video.

Samsung gjithashtu tregoi disa veçori për produktivitetin dhe kryerjen e shumë detyrave, duke përfshirë një që i lejon përdoruesit të sinkronizojnë shënimet dhe të ndajnë skedarë midis pajisjeve të ndryshme. Kompania shpreson se gama e saj e re e tabletave mund t’i tundojë përdoruesit e Apple që të largohen nga kompjuterët e saj të njohur iPad.

Secili nga smartphone-t dhe tabletët e rinj të Samsung vijnë me çipa të prodhuar duke përdorur të ashtuquajturin proces 4 nanometër, i cili pritet të përmirësojë performancën dhe efikasitetin e energjisë.

Burimi: CNBC