Së shpejti do të përdoret telefoni në fluturimet brenda BE-së

Në një kohë të afërt të gjithë pasagjerët në fluturimet brenda Bashkimit Evropian do të mund të përdorin telefonat pa aktivizuar modalitetin e aeroplanit.

Rregullat e reja  të përshkruara nga Komisioni Evropian vitin e kaluar pritet tu lejojnë udhëtarëve të bëjnë telefonata, të dërgojnë mesazhe dhe të transmetojnë video.

Por jo të gjithë ndihen të lumtur për këtë fakt .

Sipas një studimi të ri nga Kayak, një në pesë pasagjerë e kundërshtojnë ndryshimin.

21 për qind e të anketuarve britanikë janë kundër vendimit, ndërsa 40 për qind e mirëpresin atë, por mendojnë se duhet të ketë një kufi në përdorimin me një kohë “orë qetësie” në fluturime.

Një fluturim shpesh mund të shihet si kohë e vdekur… por për disa, është pjesë e përvojës së shkuarjes me pushime, relaksimit dhe shkëputjes nga bota, të dremiturit ose shikimit të një filmi gjatë fluturimit, i cili mund të ndërpritet nga të tjerët. duke përdorur 5G, “tha Dan, menaxher i vendit të KAYAK UK.

Miratimi nga Komisioni Evropian do të thotë se linjat ajrore do të lejojnë pasagjerët të përdorin të dhënat e telefonit celular në fluturime.

 “5G do të mundësojë shërbime inovative për njerëzit dhe mundësi rritjeje për kompanitë evropiane”, tha në një deklaratë Thierry Breton, Komisioneri i BE-së për Tregun e Brendshëm.

Qielli nuk është më një kufi kur bëhet fjalë për mundësitë e ofruara nga lidhja super e shpejtë dhe me kapacitet të lartë,” tha ai.

Linjat ajrore do të jenë në gjendje të ofrojnë internet me shpejtësi të lartë me frekuencat 5G, gjë që do t’i lejojë pasagjerët të shkarkojnë një film në disa minuta.

Përkthyer dhe përshtatur nga Euronews.travel për Probizz.al