Selena Gomez nis iniciativën e shëndetit mendor për të “fuqizuar të rinjtë”

Selena Gomez po fillon një iniciativë të shëndetit mendor. Këngëtarja 28-vjeçare njoftoi në Instagram të enjten (29.04.21) fillimin e Shëndetit Mendor 101, një fushatë që ajo ka krijuar së bashku me markën e saj kozmetike Rare Beauty për të ndihmuar njerëzit “të lidhen me burimet që u nevojiten” për të bërë ndryshime të rëndësishme në shëndetin e tyre mendor:

“Sot, unë jam shumë mirënjohëse që kemi filluar të lançojmë Mental Health 101. Këtë fushatë e kam shumë përzemër për shkak të betejës time me shëndetin mendor. Unë e di nga afër se sa e frikshme dhe e vetmuar mund të jetë të përballesh me ankth dhe depresion i vetëm në një moshë e re. Nëse do të kisha mësuar më parë rreth shëndetit tim mendor, të isha mësuar për gjendjen time në shkollë ashtu si u mësova për çështjet e tjera, udhëtimi im mund të dukej shumë ndryshe.

Bota duhet ta dijë se shëndeti mendor ka rëndësi. Është po aq i rëndësishëm sa shëndeti juaj fizik dhe uroj që ne ta pranojmë këtë, jo vetëm me fjalë, por përmes veprimeve tona. Për këdo që është i lënduar tani, shpresoj ta dini se nuk jeni vetëm. Unë besoj në kërkimin e ndihmës. Marrja e mbështetjes dhe edukimi rreth shëndetit mendor ka ndryshuar jetën time dhe mund ta ndryshojë edhe tuajën gjithashtu.

Shpresoj se Mental Health 101 do të bëhet guri themelor për të tjerët, që unë do të doja të kisha… të lidhen me burimet që u duhen dhe të fuqizoj të rinjtë në mënyra që nuk mund të ishin të mundura më parë. Shpresoj se do të bashkoheni me mua në mbështetjen e kësaj iniciative dhe të jeni pjesë e ndryshimit.

Selena zbuloi vitin e kaluar se ajo ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar, pasi vizitoi Spitalin McLean, një nga institucionet më të mira të shëndetit mendor në Shtetet e Bashkuara. Ajo tha në atë kohë: “Shkova në një nga spitalet më të mira mendore në Amerikë, Spitalin McLean dhe diskutova që pas vitesh duke kaluar shumë gjëra të ndryshme, kuptova se isha bipolare”.

Dhe megjithëse diagnoza ishte e frikshme për t’u pranuar, këngëtarja e ‘Lose You To Love Me’ këmbënguli që të mblidhet informacioni mbi temën dhe e ndihmoi atë të merrej vesh me sëmundjen. Ajo shtoi: “Kur kam më shumë informacion, ai në të vërtetë më ndihmon, nuk më frikëson derisa ta di… Kur më në fund e thashë atë që do të thoja, doja të dija gjithçka për këtë dhe e largoi frikën.Kur isha më e re, kisha frikë nga stuhitë dhe nëna ime më bleu shumë libra mbi stuhitë. Ajo thoshte: “Sa më shumë që ta edukosh veten rreth kësaj, aq më pak do të kesh frikë.” Dhe funksionoi. Kjo është diçka që më ndihmon të kaloj shumë vështirësi.”

Website i saj është: https://www.camh.ca/en/health-info/mental-health-101.

Burimi: Bang Showbiz