Studim: Biseda me foshnjat ndihmon në formimin e strukturës së trurit

Sasia e të folurit të të rriturve që i ekspozohen fëmijëve në vitet e tyre të hershme, mund të ndihmojë në formimin e strukturës së trurit të tyre, thonë studiuesit.

Ata thonë se ka përfitime nga të folurit me fëmijët e vegjël, me kërkime që sugjerojnë se kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e përpunimit të gjuhës së tyre dhe në rritjen e fjalorit të tyre, shkruan klankosova.tv.

Studiuesit kanë gjetur një lidhje midis sasisë së të folurit të të rriturve ndaj të cilave ekspozohen fëmijët dhe përqendrimit të një substance në tru – të njohur si myelin – që rrethon nervat dhe i bën sinjalet më efikase.

“Mendoj se mesazhi është, bisedoni absolutisht me fëmijët tuaj. Dhe ka rëndësi”, tha autori kryesor, Prof John Spencer i Universitetit të Anglisë Lindore. “Ajo që është mjaft e habitshme këtu është se fjalë për fjalë po formëson strukturën e trurit”.

Burimi:https://klankosova.tv/studim-biseda-me-foshnjat-mund-te-ndihmoje-ne-formimin-e-struktures-se-trurit/