“SYRI I ZJARRIT” NË GADISHULLIN JUKATAN TË MEKSIKËS

Të premten e 2 korrikut në sipërfaqen e Oqeanit në Perëndim të Gadishullit Jukatan të Meksikës, eshtë përfshirë nga një zjarr I pazakontë.

Kompania shtetërore e naftës PEMEX , shprehet se shkak I këtij zjarri I cili I kapur në vidio u bë viral, është një rrjedhje gazi nga një tubacion nënujor.

Flakët portokalli që hidheshin nga uji që i ngjanin lavës së shkrirë u quajtën një “sy zjarri” në mediat sociale, për shkak të formës rrethore të flakës. Zjarri mori më shumë se pesë orë për t’u shuar plotësisht, sipas Pemex dhe shpjegohet të ketë filluar nga një tubacion nënujor që lidhet me një platformë në anijen kryesore të Pemex, “KU MALOOB ZAAP”.

Pemex tha se nuk u raportuan dëme dhe prodhimi nga projekti nuk u prek pasi rrjedhja e gazit u ndez rreth orës 5:15 të mëngjesit me kohën lokale, ndërkohë u shua plotësisht nga ora 10:30 e mëngjesit.

Detajet nga raporti i incidentit nuk u përmendën në deklaratën e shkurtër të Pemex për shtyp dhe kompania nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës për koment.