Talebanët: Kemi marrë kontrollin e plotë të Afganistanit. Luftëtarët e rezistencës e mohojnë atë

Talebanët thonë se kanë marrë kontrollin e krahinës së fundit në Afganistan që po kundërshtonte sundimin e tyre, megjithëse luftëtarët vendas të rezistencës thanë se kjo nuk ishte e vërtetë.

Zëdhënësi i talebanëve Zabihullah Mujahid tha se provinca Panjshir ishte “pushtuar plotësisht” pas javëve të luftimit të një grupi të rezistencës anti-talebanë, raportoi CNN. Marrja e Panjshir do të thoshte kontroll total i talebanëve mbi Afganistanin.

Por Ali Maisam, një zëdhënës i Frontit Kombëtar të Rezistencës së Afganistanit (NRF), i tha BBC -së: “Talibanët nuk e kanë kapur Panjshir-in, unë po hedh poshtë pretendimet e talebanëve.”

Grupi tha se është ende në “të gjitha pozicionet strategjike” dhe “vazhdojnë të luftojnë”, raportoi BBC.

Midis 150,000 dhe 200,000 njerëz jetojnë në Panjshir, raportoi BBC.

Fotot e paverifikuara në mediat sociale treguan luftëtarët talebanë që qëndronin para kompleksit për guvernatorin e provincës.

Ali Nazary, një zëdhënës tjetër i NRF, nuk e mohoi se talebanët kishin kapur qendrën e Panjshir.

Por ai tha se NRF ka kontrollin e pjesëve të tjera të krahinës: “Shumica e rrethit të Bazarakut dhe të gjitha luginat anësore kontrollohen nga NRF.”

Burimi: Insider