Tani picat e famshme të Romës gatuhen nga kjo makineri shitëse

Është i njohur për rrënojat e tij të lashta, si vendi i katolicizmit dhe për disa nga picat më të mira në botë.

Po, në Romë, arti i picës është aq lart sa arti i ndërtimit të ndërtesave që zgjasin për 2.000 vjet dhe udhëheqjen e një prej feve kryesore të botës.

Krahasuar me stilin origjinal napolitan, pica romake është më e hollë dhe më krokante pasi është pjekur për pak më gjatë. Piceritë e Trastevere, lagjja boho përtej lumit Tiber nga Roma qendrore, lavdërohen si disa nga vendet më të mira në botë për të provuar këtë gatim.

Tani, ka një lloj tjetër pice romake, megjithatë – dhe del nga një makinë shitëse (automat me monedhë).

Picaiolo (prodhuesi i picave) më i ri i Romës, “Mr. Go”, është një makinë shitëse që nxjerr katër lloje picash, kurdo që ju të dëshironi.

“Duart” e tij të palodhshme prej metali po rrotullohen dhe po shtrinë brumë, duke u përkulur mbi to dhe duke i djegur të gjitha në një 24/7 të freskët.

Makina është ide e sipërmarrësit Massimo Bucolo, një sicilian që jeton në Romë.

Kishte një vrimë në treg – megjithëse Roma është një qytet i rëndësishëm, nuk kishte asgjë [ushqimore] në dispozicion gjatë natës,” thotë Bucolo. “Ne kurrë nuk donim të konkurronim me një piceri klasike.”

Në fakt, Bucolo thotë se nuk është as një picë e vërtetë.

Kjo sepse, ai pranon lirshëm, pica e vërtetë – e hapur me dorë dhe e pjekur në një furrë me dru – nuk i përshtatet saktësisht gatimit nga një makinë shitëse.

01 rome vending machine pizza review
04 rome vending machine pizza review
06 rome vending machine pizza review
02 rome vending machine pizza review

Burimi: CNN