Telekomanda e re Samsung përdor valët e radios nga ruteri juaj si burim energjie

CES është gjithmonë një moment kur kompanitë përsërisin përkushtimin e tyre ndaj shkaqeve mjedisore dhe trumbetojnë produktet dhe paketimet e tyre më të fundit, më efikase. Pasi prezantoi një telekomandë Eco me energji diellore për televizorët e tij 2021, Samsung është rikthyer sërish me një version të ri që vjen me një truk mjaft tërheqës.

Ashtu si telekomanda e mëparshme Eco, që mund të karikohet me energji diellore, Samsung ka shtuar gjithashtu aftësi të grumbullimit të RF që e lejojnë telekomandën të ruajë ngarkesën e saj duke “mbledhur valët e radios së ruterëve dhe duke i kthyer ato në energji”. Ju nuk e shihni këtë në shumë pajisje – kryesisht sepse është me të vërtetë praktike vetëm për pajisjet me fuqi të ulët. Por telekomandat sigurisht që bien në këtë kategori.

Përveç opsionit të ri të marrjes RF, telekomanda Eco mund të karikohet nga drita e jashtme dhe e brendshme ose (për rezultatet më të shpejta) përmes USB-C. Samsung thotë se do të prezantojë një model të bardhë të telekomandës këtë vit, me qëllim që të plotësojë më mirë televizorët e saj “lifestyle” si The Frame, Serif dhe Sero.

Ashtu si me telekomandën origjinale, qëllimi këtu është të heqësh bateritë AAA. Samsung ka vlerësuar më parë se kalimi në telekomandat me energji diellore mund të shmangë 99 milionë bateri të hedhura gjatë shtatë viteve. Ai ka eksploruar gjithashtu mënyra të tjera të vetë-karikimit të baterisë së brendshme, si “përdorimi i energjisë kinetike që krijohet kur telekomanda tundet” dhe “përdorimi i energjisë vibruese që krijohet kur mikrofoni merr tinguj”. Por këtë herë u vendos në shtimin e tërheqjes RF si një mënyrë tjetër për të mbajtur funksionimin e klikuesit sa herë që ju nevojitet.

Burimi: The Verge