Ticks gold, gri dhe blu: plani i ri i Musk për verifikimin në Twitter

Shefi i Twitter, Elon Musk ka zbuluar një plan të ri paraprak për verifikimin e përdoruesve, i cili do të publikohet të premten e ardhshme (2 dhjetor), konfirmoi miliarderi në Twitter.

Lëvizja vjen pasi ai ndaloi fitimin e parave të “çekut blu”, i cili verifikon identitetin e përdoruesit, pas një valë llogarish parodi që imitojnë ish-presidentë dhe të famshëm.

Musk tha në platformën e mediave sociale se do të kishte tre lloje të kontrolleve të verifikimit.

Çeku i artë për kompanitë, çeku gri për qeverinë, blu për individët (të famshëm ose jo) dhe të gjitha llogaritë e verifikuara do të vërtetohen manualisht përpara se të aktivizohet çeku”, shkroi ai në Twitter të premten, duke e quajtur atë “të dhimbshme, por të nevojshme”.

Ai tha gjithashtu se të gjitha llogaritë e verifikuara do të vërtetohen manualisht përpara se t’u jepet një nga këto shenja kontrolli.

Megjithatë, nuk ishte menjëherë e qartë nëse përdoruesit do të duhej të paguanin për shërbimin.

The Verge raportoi se abonimi për të përdorur shërbimin e quajtur “Twitter Blue” mund të rritet nga 5 në 20 dollarë (rreth 5 deri në 20 euro).

Musk ka përdorur Twitter-in si një platformë për të anketuar përdoruesit në lidhje me disa plane të kompanisë, të tilla si nëse Twitter duhet të ofrojë një amnisti të përgjithshme për llogaritë e pezulluara, me kusht që ata të mos kenë shkelur ligjin ose të jenë përfshirë në spam skandaloz.

Si rezultat i sondazhit, të cilin ai e quajti “Vox Populi, Vox Dei” (Zëri i popullit, zëri i Zotit), ai tha se do të fillonte të rikthente llogaritë e diskutueshme.

Javën e kaluar, ish-presidentit të SHBA-së, Donald Trump, i cili është akuzuar për përhapjen e dezinformatave të COVID-19 dhe u fajësua për nxitje të kryengritjes për sulmin e Kapitolit të SHBA në vitin 2021, iu risoll llogaria e tij në Twitter.

Musk ka shkarkuar gjithashtu shumë nga stafi i Twitter-it, përfshirë ata që hoqën llogaritë që përhapnin dezinformata ose nxitnin urrejtje. Të tjerë janë larguar me shumicë pasi Musk u dha një ultimatum punonjësve që të angazhohen për një Twitter të ri “hardcore” dhe të punojnë orë rraskapitëse, ose të largohen nga kompania.

Zyra e Twitter-it në Bruksel thuhet se u mbyll këtë javë pasi dy nga stafi i mbetur u larguan, duke rritur frikën nëse kompania e mediave sociale do të jetë në përputhje me rregulloret e reja strikte të Evropës për kontrollimin e përmbajtjes në internet.

Burimi: Euronews