TikTok mund Google, bëhet destinacioni i preferuar në internet

Kaloi mbi Google, TikTok është destinacioni i ri më i popullarizuar në internet në botë.

Aplikacioni viral i videove merr më shumë vizita se motori amerikan i kërkimit, sipas Cloudflare, një kompani e sigurisë IT.

Renditja tregon se TikTok e rrëzoi Google nga vendi i parë në shkurt, mars dhe qershor të këtij viti dhe ka mbajtur pozicionin numër një që nga gushti.

Vitin e kaluar Google ishte i pari dhe një numër faqesh duke përfshirë TikTok, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft dhe Netflix ishin të gjitha në top 10.

Cloudfare tha se gjurmon të dhënat duke përdorur mjetin e tij Cloudflare Radar, i cili monitoron trafikun në internet.

Besohet se një nga arsyet e rritjes së popullaritetit të Tiktok është për shkak të pandemisë Covid, pasi bllokimet nënkuptonin se njerëzit ishin të mbërthyer në shtëpi dhe kërkonin argëtim.

Deri në korrik të këtij viti, TikTok ishte shkarkuar më shumë se tre miliardë herë, sipas kompanisë së të dhënave Sensor Tower.

Rrjeti social, i cili është në pronësi të një kompanie kineze të quajtur Bytedance, tani ka më shumë se një miliard përdorues aktivë në të gjithë botën dhe ky numër vazhdon të rritet.

Në Kinë, për të respektuar rregullat e censurës së vendit, aplikacioni quhet Douyin dhe funksionon në një rrjet tjetër.

Douyin u publikua fillimisht në shtator 2016. Këtë vit, Kina vendosi që përdoruesit nën moshën 14 vjeç do të kufizoheshin në 40 minuta në ditë në platformë.

Burimi: BBC