4 faqe interneti për t’ju ndihmuar të krijoni një rezyme të pastër, tërheqëse

Nëse jeni duke kërkuar për një punë të re ose duke ndërruar karrierë, një CV e mirë do t’ju ndihmonte vërtet. Në fund të fundit, ai përfaqëson një pamje të jetës suaj profesionale. Por si të siguroheni që po bëni më të mirën përpara?

Konsensusi i përgjithshëm rreth CV-ve po ndryshon vazhdimisht. Nga CV-të të printuara në kuti donutesh deri te videot e çuditshme të aplikacioneve, menaxherët e punësimit i kanë parë pothuajse të gjitha. Këshilla jonë është të hiqni dorë nga marifetet dhe të shpenzoni kohë duke krijuar një rezyme tërheqëse që është e qartë, e lehtë për t’u lexuar dhe që shfaq me besim aftësitë tuaja. Nuk prish punë nëse është edhe pak krijuese.

Sipas hulumtimit, rekrutuesit shpenzojnë vetëm shtatë sekonda duke parë çdo CV përpara se të vendosin nëse kandidati është i përshtatshëm për rolin. Ndërkohë që nuk dëshironi të shpenzoni orë të tëra duke modifikuar CV-në tuaj për çdo aplikim, pak punë mund të bëjë shumë.

Këtu janë faqet më të mira për të krijuar një CV që do të lërë një përshtypje të qëndrueshme dhe shpresojmë t’ju ndihmojë të arrini rolin tuaj të ëndrrave.

Canva

Canva është një favorit i fortë për këdo që punon në një industri krijuese si marketingu, krijimi i përmbajtjes ose reklamimi. Fillimisht, Canva u përdor kryesisht për të krijuar gjëra të tilla si reklama në media sociale, postera ose prezantime. Sidoqoftë, platforma tani përmban një gamë mbresëlënëse të modeleve të CV-së për të zgjedhur ose mund të krijoni tuajin nga e para. Gjëja më e mirë në lidhje me Canva është se është super miqësore për përdoruesit dhe shumë “templates” janë falas për t’u përdorur. Sidoqoftë, nuk mund ta plotësoni automatikisht CV-në tuaj dhe mund të jetë pak e ndërlikuar.

VisualCV

Më tej kemi Visual CV, një mjet tjetër që ju lejon të jeni aq kreativ ose sa më të thjeshtë sa të doni në hartimin e CV-së tuaj. Një nga përfitimet kryesore të VisualCV është se ju mund të ngarkoni CV-në tuaj aktuale si një dokument PDF ose Word për ta përshtatur dhe rregulluar atë. Nëpërmjet VisualCV ju gjithashtu mund të publikoni CV-në tuaj në internet dhe të gjurmoni analitikën për të parë se sa herë është parë ose shkarkuar.

OnlineCV

Përpara se CV-ja juaj të shihet nga një person aktual, me siguri do të kalojë përmes Applicant Tracking Software (software-it të gjurmimit të aplikantit – ATS). Në fakt, sipas hulumtimit nga Jobscan, 98% e kompanive të Fortune 500 përdorin ATS për të thjeshtuar procesin e punësimit. Të gjithë templates në OnlineCV janë optimizuar për ATS. Plus, faqja e internetit është shumë e lehtë për t’u përdorur me udhëzime hap pas hapi të disponueshme në çdo fazë.

Wix

Më në fund, ne kemi Wix, diçka pak më ndryshe, por padyshim që meriton një vend në listën tonë. Wix është një ndërtues website-i që është super miqësor dhe intuitiv. Faqja ka një përzgjedhje të shkëlqyer të portofoleve në internet dhe modeleve të CV-ve që mund të përshtaten lehtësisht për çdo rol ose industri. Një CV në internet është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u dalluar nga turma dhe, nëse jeni duke punuar në sektorin e teknologjisë ose në mediat online, është pak a shumë një domosdoshmëri. Na pëlqen fakti që ju mund të përshtatni dhe rregulloni vazhdimisht CV-në tuaj gjithashtu. Plus, mund të shtoni lidhje për çdo projekt përkatës.

Para se të filloni të krijoni rezymenë tuaj të përsosur, mbani mend këto pika kryesore.

Përdorni pikën tuaj të nxehtë

Jo, nuk po flasim për lidhjen tuaj të internetit. ‘Hotspoti juaj i CV-së’ është vendi ku syri shkon menjëherë kur shihni një rezyme profesionale. Ky ‘hotspot’ është në pjesën e sipërme të mesme të CV-së tuaj. Për të përfituar sa më shumë nga kjo hapësirë, vendosni aty informacionin tuaj më të përshtatshëm, si p.sh. aftësitë tuaja kryesore (në pikat kryesore) dhe një paragraf se kush jeni dhe çfarë mund të sillni në tryezë.

Mos e teproni me projektimin

Ne e dimë se është joshëse të lini krijimtarinë tuaj të egër kur përdorni këto sites, por kur bëhet fjalë për formatin dhe dizajnin e rezymesë, gjithmonë duhet të zgjidhni një plan urbanistik të pastër. Një studim i vitit 2018 zbuloi se rezymetë me modele F dhe modele E, të cilat imitojnë mënyrën se si sytë tanë skanojnë faqet e internetit, mbajnë vëmendjen e një rekrutuesi për më gjatë. Përveç kësaj, zgjidhni vetëm një font dhe rrini me të gjatë gjithë kohës. Arial ose Calibri janë ideale për skanim të lehtë.

Dyshi është numri magjik

Për vite na është thënë se CV-të duhet të jenë një faqe ose më pak, por kërkimet e reja mund ta ndryshojnë atë narrativë. Sipas një studimi nga ResumeGo, rekrutuesit kanë 2.3 herë më shumë gjasa të preferojnë rezyme me dy faqe në krahasim me një faqe, pavarësisht nga përvoja e një kandidati. Kjo ju jep pak më shumë hapësirë ​​për të luajtur dhe do të thotë që CV-ja juaj nuk do të jetë tepër e ngushtë.

Burimi: The Next Web