4 fjalët që duhet të përdorni për të marrë një pagë fillestare më të lartë

Ju keni kaluar përmes intervistave, jeni të emocionuar për pozicionin dhe ata më në fund bëjnë ofertën. Ju dëshironi ta merrni atë menjëherë, por pyesni veten nëse duhet të përpiqeni të negocioni.

Ju absolutisht duhet të përpiqeni të merrni pagën fillestare më të lartë që mundeni – dhe mundeni me një fjali të thjeshtë.

Kur të merrni ofertën e pagës, falënderoni personin tjetër dhe përforconi pse jeni zgjedhja e duhur për punën. Pastaj ndaloni dhe thoni këto katër fjalë: “A ka ndonjë fleksibilitet?”

Pastaj, ndaloni së foluri.

Kur jemi nervozë, mund të vazhdojmë të flasim dhe të themi gjëra që nuk janë të dobishme dhe që e shkatërrojnë çështjen tonë. Nëse nuk e ndaloni veten, mund të thoni diçka të tillë si: “Sigurisht, e dua punën dhe do ta marr pa marrë parasysh sa është paga“.

Në vend të kësaj, thjesht prisni që personi tjetër të flasë, edhe nëse nuk ndihet rehat. Vetëm prisni. Nëse jeni duke folur me një rekrutues, përgjigja e tyre mund të jetë se ata nuk e dinë. Nëse ata thonë këtë, gjithçka që duhet të bëni është të përgjigjeni me një të thjeshtë, “A do të kontrolloni dhe do të ktheheni tek unë?“.

Qëndroni pozitiv dhe tregojini se sa të emocionuar jeni, por mos pranoni derisa t’ju bëjnë të ditur nëse paga është e negociueshme. Ju keni levën më të madhe të pagave përpara se të filloni një punë – përdorni atë.

Po, mund të jetë shumë e pakëndshme të kërkoni më shumë para, por a nuk ia vlen të jeni të pakëndshëm për disa minuta në mënyrë që të keni një pagë fillestare më të lartë? Disa minuta të vështira mund të vlejnë mijëra për ju.

Mbani mend, askush nuk do t’ju japë para shtesë. Nëse nuk pyesni, nuk do ta merrni.

Burimi: Hive