WhatsApp do t’i lejojë përdoruesit të reagojnë me çdo emoji, jo vetëm me gjashtë të zgjedhurit e tij

Përdoruesit e WhatsApp do të kenë së shpejti mundësinë për të reaguar ndaj mesazheve me çdo emoji, ka njoftuar CEO i Meta Mark Zuckerberg në një postim në Facebook. “Ne po nxjerrim mundësinë për të përdorur çdo emoji si reagim në WhatsApp”, shkroi CEO përpara se të listonte disa nga emoji-t e tij të preferuar. Vjen vetëm pak muaj pasi WhatsApp shtoi aftësinë për të reaguar me një numër të kufizuar prej vetëm gjashtë emoji.

Ashtu si reagimet e mëparshme emoji, funksioni është i aksesueshëm duke shtypur gjatë mesazhin ndaj të cilit dëshironi të reagoni. Kjo hap menunë që përmban gjashtë reagimet e mëparshme të emoji së bashku me një ikonë të re plus. Prekja e ikonës plus hap një meny që përmban çdo emoji të disponueshëm, duke filluar nga fytyrat standarde të buzëqeshura deri te shtesat e fundit si emoji përshëndetës dhe fytyra e shkrirë, dhe përfshin gjithashtu variacione të ndryshme të tonit të lëkurës.

Veçoria e zgjeruar e reagimit të emoji është parë më parë në versionet beta të shërbimit, duke përfshirë si në iOS ashtu edhe në Android, dhe e sjell WhatsApp në përputhje me funksionalitetin tashmë të disponueshëm në shërbimin e Messengerit të Meta. Funksioni i zgjeruar i reagimeve të emoji po shfaqet tani dhe do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e WhatsApp në javët e ardhshme.