4 vështirësitë më të mëdha me të cilat përballet çdo sipërmarrës

Rruga drejt suksesit si sipërmarrës mund të marrë forma të ndryshme dhe pavarësisht se çfarë rruge zgjidhni, vështirësitë do të ekzistojnë gjithmonë. Është e lehtë të bëhesh pak skeptik kur bëhet fjalë për të bërë biznes. E vërteta është se nuk është e lehtë – dhe nuk është për të gjithë. Duhet punë dhe vendosmëri për të pasur sukses, pavarësisht sa klishe tingëllon.

Ju gjithashtu duhet t’i njihni sfidat si pengesa – jo si shenja dështimi, por si pengesa për t’u kapërcyer. Për t’u përgatitur për çdo vështirësi që mund të hasni gjatë rrugëtimit tuaj sipërmarrës, këtu janë disa nga sfidat më të zakonshme me të cilat duhet të prisni të përballeni, së bashku me këshilla se si t’i kapërceni ato:

  1. Paratë mund të mbarojnë, por nuk është fundi i botës

Paraja është një nga elementët më sfidues të drejtimit të një biznesi. Ju duhet të siguroheni që paratë e mjaftueshme po vijnë për të mbajtur gjithçka dhe të gjithë në funksion. Kompanitë shpesh kalojnë nëpër periudha të fluksit të ulët të parave, gjatë të cilave mund t’u duhet të vonojnë ose anulojnë projekte, të punësojnë më pak staf ose madje të mbyllen plotësisht.

Pse sipërmarrësit përfundojnë me pak para? Epo, në shumicën e rasteve, është rezultat i një ekonomie të ngadalësuar, por mund të ndodhë edhe për shkak të falimentimit të një klienti ose për shkak se përpjekjet e marketingut nuk po funksionojnë aq mirë sa ishte parashikuar fillimisht. Mund të ndodhë gjithashtu që ata të mos kenë parashikuar sasinë e parave që do t’u duheshin për aspekte të ndryshme të biznesit të tyre.

Kur e gjeni veten në ndonjë nga këta skenarë, menaxhimi i fluksit të parave duhet të jetë prioriteti juaj kryesor. Gjithmonë mund të marrësh një linjë kredie nga një bankë tjetër ose kompani financiare që ngarkon norma shumë të ulëta interesi. Megjithatë, menaxhimi i kredisë tuaj është një temë tjetër që do ta trajtojmë më vonë.

  1. Nuk mund t’i kënaqësh të gjithë, por gjithmonë mund të mësosh nga kundërshtuesit

Mundohuni të jeni në anën e duhur të vendimeve tuaja. Nëse jeni duke bërë diçka për të cilën jeni të pasionuar, atëherë është e lehtë të bindni veten se njerëzit do të duan atë që ju keni për të ofruar. Duhet të siguroheni që çdo vendim që merrni të merret me besim dhe bindje.

Është gjithashtu e rëndësishme të kuptohet se është normale që njerëzit të jenë indiferentë ndaj një ideje apo personi të caktuar. Ndoshta ata kanë një mendim paraekzistues për ju ose biznesin tuaj që i pengon ata ta konsiderojnë atë plotësisht.

Krahas nocioneve të paramenduara, kini parasysh se mungesa e interesit të kundërshtuesve mund të shkaktohet edhe nga familjariteti, injoranca dhe frika. Ju duhet të zbuloni se çfarë i shkakton ato dhe të ofroni një zgjidhje.

Të kesh dyshues nuk do të thotë që ideja ose biznesi yt nuk është i mirë – mund të nënkuptojë se thjesht ka nevojë për më shumë punë! DYSHIMET JANË TË MIRA! Ato nënkuptojnë se diçka mungon nga ajo që do të ishte e përsosur.

  1. Klientët nuk janë aty për të qëndruar – prandaj jepuni atyre më shumë arsye

Në botën e sipërmarrjes, ka shumë mënyra se si klientët mund të ndikojnë në biznesin tuaj. Ata mund të jenë një burim i madh njohurish, veçanërisht nëse janë të interesuar në atë që po bëni dhe si e bëni atë. Në këtë mënyrë, klientët mund të jenë burime të vlefshme për kompaninë tuaj.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se ata janë gjithashtu klientë që do të duan gjëra nga ju. Pra, ndërsa ata mund të ndajnë informacione dhe të japin reagime të vlefshme, ata gjithashtu mund të presin gjëra të ndryshme nga ju se sa më parë.

Vështirësia këtu është se ju takon juve si sipërmarrës të siguroheni që pritshmëritë e tyre të përmbushen dhe që ata të ndihen të kënaqur me përvojën e tyre me biznesin tuaj. Si një sipërmarrës, të kesh marrëdhënie të forta me klientët tuaj është çelësi për të mbetur konkurrues ndërsa rritni biznesin tuaj.

  1. Kredia është e vështirë për t’u menaxhuar derisa të mbeteni pa zgjidhje

Sipërmarrja është një përpjekje e rrezikshme dhe kredia mund të jetë një problem i madh. Por nuk do të jetë problem i madh nëse e dini se çfarë po bëni.

Sistemi i kredive është shumë si një thikë me dy tehe. Nga njëra anë, ai mund t’i ndihmojë sipërmarrësit të marrin burimet që u nevojiten për të filluar dhe rritur bizneset e tyre. Nga ana tjetër, mund të jetë një pengesë kur bëhet fjalë për mbajtjen e biznesit tuaj në këmbë.

Për shembull, nëse keni një kredi ose linjë kredie në një bankë, biznesi juaj do të duhet të paguajë interes për atë kredi çdo muaj. Kjo do të thotë që nëse nuk i paguani faturat në kohë, banka do të marrë më shumë para nga llogaria juaj sesa supozohet – dhe më pas do t’ju ngarkojë më shumë në interes për paratë që ka marrë nga llogaria juaj. Kjo mund të çojë në probleme serioze financiare për ju dhe biznesin tuaj.

Për të kapërcyer problemet me kreditimin dhe për ta mbajtur biznesin tuaj të funksionojë pa probleme, do t’ju duhet të kuptoni të gjitha opsionet e disponueshme për ju dhe më pas sigurohuni që të përfitoni prej tyre.

Këshilla të rëndësishme

  • Të kesh shumë para në dorë mund të duket si një shenjë e mirë, por gjithashtu duhet të vendosësh një ekuilibër midis të pasurit një shumë të tepërt për qëllime paraprake dhe mungesës së mjaftueshme. Kur keni shumë para, mund të humbisni mundësi investimi që mund të rrisin fitimet tuaja.
  • Në vend që t’i lini kundërshtuesit t’ju trembin nga përparimi, përqendrohuni në zbulimin se ku janë vrimat dhe t’i mbushni ato përpara se të ecni përpara.
  • Jepuni klientëve tuaj një ndjenjë pronësie dhe pranoni rëndësinë e rolit që ata luajnë në suksesin e kompanisë suaj.
  • Jini të zgjuar kur bëhet fjalë për kreditimin dhe jini të vetëdijshëm për të gjitha opsionet që keni në dispozicion.

Burimi: Entrepreneur