5 gjëra të vogla që mund të bëni për t’i sjellë vetes lumturi çdo ditë

Të jesh egoist është gjithashtu vetë-ndërgjegjësim. Artikujt me tituj të tillë zakonisht predikojnë.

Por e vërteta është se lumturia duket pak më ndryshe për të gjithë dhe nuk ka një qasje të vetme se si të jesh i lumtur.

Karthik Rajan, një person me aftësi sociale dhe një pasion për analitikë në marrëdhëniet njerëzore dhe kryqëzimin e teknologjisë dhe energjisë, tregon se çfarë funksionoi për të dhe mund të funksionojë dhe për ju.

  1. Kujtojini vetes të buzëqeshni pa marrë parasysh se çfarë.

Buzëqeshja sjell më të mirën e personit tek ju dhe energjia pozitive është diçka duhet çmuar.

Përveç kësaj, studiuesit në Universitetin e Kansas zbuluan se buzëqeshja zvogëlon stresin dhe ul rrahjet e zemrës në situata të tensionuara, ndërsa një studim tjetër sugjeron se buzëqeshja çon në jetëgjatësi.

  1. Falënderoni dikë me një shënim.

Kjo është një gjë që mund t’ju bëjë të prisni me padurim natën. Do t’ju pëlqejë ta shkruani dhe ta kombinoni atë me një shënim të vogël falënderimi me specifikat për dikë që ju ‘zgjati ditën’ dhe ju ka shtuar emocione. Emaili është një mjet i mrekullueshëm, i lirë.

Të qenit të vetëdijshëm për momentin tuaj në ditë sjell një prekje ndershmërie. Tronditja e pritjes deri në fund të ditës për të bërë një vepër të thjeshtë dhe të mirë ka bërë mrekulli në gjendjen e Karthik dhe asgjë nuk e mund atë.

  1. Gjeni diçka pozitive për dikë.

Për çdo fjalë pozitive, mund të gjeni 2 fjalë negative emocionale në gjuhën angleze. Nëse është e vërtetë për fjalët, mendoni për njerëzit. Ne jemi tërhequr nga dallimet dhe çfarë na shqetëson. Po sikur ta ktheni atë?

“Një shef e bëri një herë këtë me mua gjatë një rishikimi të performancës. I bëra një pyetje: “A mund të ndani me mua disa fusha specifike të përmirësimit që mund të formojnë rritjen time personale?”- Rajan tregon eksperiencën e tij.

“Ai u mbështet në karrigen e tij, ndaloi një çast dhe tha: “Kjo është një kërkesë e drejtë, por së pari, a jeni në dijeni të pikave tuaja të forta?” Unë fola me siguri dhe thashë disa. Ai dëgjoi me durim dhe tha – “këto janë disa nga pikat e forta të përgjithshme, mjaft të zakonshme në mesin e shumë njerëzve. A i dini pikat e forta që ju shtyjnë natyrshëm? ” I hodha një vështrim të hutuar.”

“Në minutat e ardhshme, ai ndau me mua disa nga pikat e forta të mia të nuancuara dhe i mbështeti ato me shembuj të vegjël të detajeve ku i vuri re ato. Ai mendonte se këto forca ishin të natyrshme për mua, por ishin të rralla, bazuar në vëzhgimet e tij për njerëzit e tjerë.”-përfundoi ai.

Kjo aftësi e shefit të tij, mund t’ju ngrejë humorin dhe qeshja që merrni nga të tjerët është një bonus argëtues.

  1. Mbani në mend disa minuta kujtime me fëmijët tuaj/personat e zemrës.

Përtej asaj që është e qartë, nëse lexoni se cilat janë keqardhjet e njerëzve para se të vdesin, ata kanë një gjë të përbashkët – asgjë në lidhje me punën.

Momentet kulmore me fëmijët dhe personat tuaj të zemrës krijojnë kujtime. Koha fizike jo. Kështu që kaloni më shumë kohë të mirë me ta dhe shijoni çdo çast.

  1. Merrni 15 minuta vetëm për veten tuaj.

Gjithçka ka të bëjë me ju. Ju pëlqejnë gjërat me të cilat jo të gjithë mund të lidhen.

Kufizimi i kohës i shton hijeshinë.

Një jetë madhështore është plot me momente të thjeshta magjike tokësore të fshehura në pamje të thjeshtë. Rajan e preferon kopertinën, jini të sinqertë rreth të qenit egoist dhe shijoni momentet e jetës suaj.

Burimi: Your Tango