5 zakonet që harxhojnë energjinë tuaj

1. Të menduarit tepër

Ne i kthejmë normalitetet në ndërlikime. Të mendosh është mirë, por ta bësh tepër nuk është mirë, të harxhon energjinë. si fizike ashtu edhe mendore. Mendimi i tepërt nuk do t’ju sigurojë atë që dëshironi, por të menduarit dhe veprimi do të bëjë magjinë.

2. Struktura e paqëndrueshme e gjumit

Ekziston një mënyrë e mirë për të fjetur, një model i mirë i gjumit. Ju keni tendencë të mbani modelin jokonsistent të gjumit si rezultat i shumë aktiviteteve që dëshironi të bëni duke qëndruar në shtrat ose divan, edhe kur pushoni. Shtypja e telefonit, leximi në të njëjtën kohë kur shtriheni në shtrat për të pushuar, do t’ju zbrazë energjinë.

3. Hani ushqime të thata

Ka njerëz që gjithmonë shkojnë për të ngrënë ushqime të shpejta, dhe zakonisht ato janë ushqime të thata. Ky është një zakon tjetër që njerëzit e praktikojnë duke mos ditur që ua heq energjinë mendore dhe fizike. Ushqimet e thata kanë vetëm lëndë ushqyese të vogla të një diete të ekuilibruar. Ka një arsye pse ekziston një dietë e ekuilibruar, ato shërbejnë për çdo qelizë në trupin tuaj që të funksionojë aq mirë. Mungesa e ushqyesve mund të krahasohet me mungesën e gjakut, ju e dini se çfarë do të ndodhë. Po kështu mungesa e ushqyesve si rezultat i ushqimeve të shpejta do të harxhojnë energjitë tuaja.

4. Jetesa në të kaluarën

Një nga mënyrat më të lehta për t’u lodhur është rikujtimi i së kaluarës tuaj, gjatë gjithë kohës. Duke mos qenë i ndërgjegjshëm për të, e kaluara juaj do t’ju marrë përsipër, atëherë ndiheni sikur nuk bëni asgjë. Megjithëse  se nuk keni bërë ndonjë aktivitet të rëndë fizik, përsëri do të ndiheni të lodhur. Asgjë nuk ka rëndësi për ju dhe ju dorëzoheni lehtë, pak e dini se energjia juaj emocionale po zbrazet, dhe kjo do të ndikojë në jetën tuaj fizike dhe shoqërore.

5. Njerëzit negativë

Shoqëria juaj me njerëzit pozitivë do ta ushqejë energjinë tuaj, ndërsa shoqëria juaj me njerëzit negativë vetëm do t’i shterojë energjinë tuaj. Jini të vetëdijshëm për kompaninë që mbani, a e keni parë veten duke u veshur lehtë? A dremit gjithnjë? Sa herë nxehesh në ditë? Përgjigjuni saktë këtyre pyetjeve. Shikoni përreth jush dhe merrni parasysh njerëzit që janë kryesisht përreth jush./ProBizz.al/