6 gjëra që nuk duhet t’i mbani kurrë në portofol

Portofolin e mbajmë me vete kudo dhe është mjaft i rëndësishëm, Ama, kuletat janë shumë të lehta për t’u vjedhur ose për të humbur.

Por cilat janë gjërat që s’duhet ti ruajmë në portofol.

SHUMA TË MËDHA PARASH

Nëse jeni një nga këta individë, ju rrezikoni sigurinë tuaj duke mbajtur sasi të mëdha parash në portofolin tuaj. Pas vjedhjes, ndryshe nga llogaritë e organizuara financiare, paratë prej letre nuk kanë një gjurmues dhe kjo do të thotë që ti nuk mund të rimarrësh faturat e vjedhura.

PIN-E DHE FJALËKALIME

Ky informacion duhet gjithmonë të lihet në shtëpi në një vend të sigurt. Nëse dikush ka akses në PIN-in tuaj bankar ose fjalëkalimet e llogarisë financiare, ata lehtësisht mund të vjedhin para nga llogaritë tuaja ose të bëjnë blerje nën emrin tuaj.

CERTIFIKATËN E LINDJES OSE PASAPORTËN

Ashtu si numri juaj i sigurimeve shoqërore, këto dokumente përmbajnë disa informacione të rëndësishme dhe humbja e tyre do ta bënte shumë të lehtë për hajdutët që të vjedhin identitetin tuaj.

ÇELËSAT REZERVË

Një portofol i humbur që përmban adresën tuaj të shtëpisë dhe një çelës rezervë janë një ftesë për grabitësit për të bërë shumë më tepër dëm sesa thjesht të hapin një kartë kreditit në emrin tuaj.

KARTONIN E SIGURIMEVE SHOQËRORE

Ju nuk duhet të mbani kurrë në portofolin tuaj Kartonin e Sigurimeve Shoqërore. Numri juaj i Sigurimeve Shoqërore është pjesa më e rëndësishme e informacionit për hajdutët e identitetit dhe dëmet që rezultojnë nga vjedhjet e identitetit mund të ndikojnë financat tuaja në vitet në vijim.