6 mënyra për të gjeneruar ide biznesi

Leximi i një sasie të madhe librash ose përdorimi i pyetjeve matematikore janë të gjitha paksa shumë, a nuk mendoni kështu? Pra, cila është receta për një ide të shkëlqyer biznesi? Dhe a ka edhe një recetë për të?

Epo – mund të ketë dhe është vërtet mjaft e thjeshtë. Këto janë disa nga çelësat se si të gjeneroni ide biznesi:

Gjithçka fillon me një vizion

Të gjithë sipërmarrësit e suksesshëm filluan të gjithë nga diku – mund të jetë nga e para, etj.

Krijoni një inventar të hobeve tuaja, gjërave që nxisin interesin tuaj dhe çfarë jo.

Cilat janë mundësitë e biznesit që mund të krijoni nga diçka që e doni apo e keni pasion?

Në fund të fundit, nuk do të duket si punë nëse jeni duke bërë diçka që e doni.

Ndiqni guximin tuaj. Përqafoni idetë tuaja.

Ju e keni atë brenda jush, ju jeni një supernova krijuese.

Mendoni jashtë kutisë

Strategjia e mirë “mendoni jashtë kutisë”, natyrisht.

Dilni jashtë zonës së flluskës që i keni besuar vetes dhe filloni të eksploroni.

Nëse ndiheni sikur jeni të mbërthyer në të njëjtën faqe të librit dhe thjesht keni një cikël idesh të përsëritura – atëherë keni nevojë për diçka të re dhe të freskët për t’ju dhënë frymëzim. Eksploroni mekanizma ose burime të ndryshme sipërmarrëse për t’ju ndihmuar të gjeni një stil të ri mësimi ose pune.

Qëndroni dhe “bëhuni” online

Nuk mund të mohohet se ne jetojmë në një botë ku epoka digjitale ka marrë kontrollin – dhe ku gjithçka mund të aksesohet në internet – nga receta e fshehtë e ëmbëlsirave deri te këshillat për një pistë të përsosur.

Përdoreni këtë në avantazhin tuaj të plotë dhe mos e humbni kohën tuaj duke parë videot e lezetshme të pandave në internet – dua të them, ato janë të adhurueshme, por ju duhet të devijoni vëmendjen tuaj dhe të përqendroheni në biznesin tuaj. Kërkoni për komunitete të lidhura me sipërmarrjen, biznesin dhe industrinë. Përdorni kanalet e mediave sociale dhe kërkoni për postime, tags, etj.

Bëhuni student i industrisë suaj dhe botës së biznesit, përpara se të merrni pushtetin.

Bëni një hulumtim tregu

Kjo është disi e ngjashme me numrin 3. Por përveç kërkimit të zakonshëm për postime, ide dhe këshilla – bëni hetimin tuaj. Hulumtoni tregun për të parë se çfarë ka atje dhe ku idetë tuaja të biznesit mund të përshtaten me atë ekuacion. Është gjithmonë mirë të jesh i vetëdijshëm për tregun ku po planifikon të hysh.

Një mjet që mund t’ju ndihmojë të keni akses në informacionin përkatës në lidhje me konkurrentët, tregjet, investitorët, palët e interesuara, partneritetet ose thjesht praktikat e mira të biznesit – është – ZoomInfo.

Një tjetër opsion i shkëlqyeshëm për sa i përket softuerit të inteligjencës së biznesit është DiscoverOrg.

Shihni botën vetë

Shpesh, kërkimi nuk mjafton. Kështu, udhëtimi dhe shikimi i botës vetë dhe nga afër mund të ndihmojë.

Bota është masive. Dhe ka një botë të tërë të madhe atje me ide të shkëlqyera që nuk janë ende në tregun tuaj.

Udhëtimi mund t’ju frymëzojë dhe t’ju japë një grup të ri idesh që mund t’i merrni në shtëpi dhe t’i jepni një rrotullim të ri që mund të jetë i dobishëm për të përmbushur ose adresuar nevojat e tregut ose komunitetit tuaj.

Ka edhe vende në mbarë botën që kanë ide që presin të lançohen. Ndoshta, ju mund ta përdorni atë ide ekzistuese dhe ta komercializoni atë në treg.

Shoqërohuni

Do të sjellë gjithmonë sukses kur bëhet fjalë për të takuar njerëz të rinj.

Shkoni në eventet e rrjetëzimeve dhe mësimit, konferencat e biznesit, etj – jo vetëm që do të ndihmojë në procesin e idesë suaj krijuese, por gjithashtu do të ndihmojë në zgjerimin e kanaleve tuaja të rrjetit dhe në ndërtimin e marrëdhënieve.

Kush e di se mund të hasni në një investitor – ose dikë që mund t’ju ndihmojë të keni ndikim në botën e biznesit. Nuk do ta dini kurrë.

Mbani mend, ju jeni një supernova krijuese. Dilni dhe eksploroni!

Burimi: Creative Business Network