Android 13 do të lejojë të lidhni dy karta telefonike në një eSIM të vetme

Për këdo që është i lodhur nga përdorimi i kartave SIM dhe eSIM-ve për të kaluar ndërmjet operatorëve celularë, Google mund të ketë një zgjidhje në rrugë për Android 13: lejimin e profileve të shumta në një eSIM të vetme.

Zgjidhja e Google për të lejuar profile të shumta të aktivizuara (MEP) u referua në faqen e internetit të Projektit Android me Burim të Hapur dhe Android Developers, gjë që sugjeron se do të vijë në përditësimin tjetër të madh të Android 13, sipas një postimi në blog të enjten nga Mishaal Rahman, redaktor i lartë teknik për platformën e zhvilluesve Android Esper.

Ndërsa lejimi i profileve të shumëfishta në një kartë të vetme eSIM do ta bëjë shumë më të lehtë për njerëzit që duan të kalojnë ndërmjet rrjeteve të operatorit, gjithashtu shkurton kostot e hardware-it, duke kursyer nevojën për të krijuar hapësirë ​​për një ose dy karta SIM fizike. Në vend të kësaj, prodhuesit e telefonave mund të përdorin hapësirën për të zgjeruar madhësinë e baterisë ose për të lejuar një vend për ruajtje të zgjerueshme nëpërmjet kartës micro SD (një veçori e prerë shpesh për të kursyer hapësirë ​​për një kartë SIM fizike).

Konsumatorët mund të mos kalojnë gjerësisht midis profileve SIM në telefonat e tyre, por është i dobishëm për ata që kalojnë midis linjave personale dhe profesionale. Më e rëndësishmja, aftësia është një përparësi e madhe për pronarët e telefonave në vende të tjera, ku prodhuesit e telefonave tregtojnë variante pajisjesh me një kombinim të një SIM fizike dhe një eSIM ose dy kartave SIM fizike.

Telefonat aktualisht mbështeten në një lidhje fizike midis SIM dhe modemit, duke kërkuar lidhje të veçanta për karta SIM të shumta. Zgjidhja MEP e Google, e cila u dha si patentë në vitin 2020, ndan një ndërfaqe të vetme fizike midis lidhjeve të ndryshme digjitale (logjike). Pas gjetjes së provave që Google ka provuar zgjidhjen e MEP në “hardware të paspecifikuar Pixel”, Rahman parashikon që kjo qasje do të debutojë në Android 13. Por zgjidhja nuk është specifike për Android, që do të thotë se mund të aplikohet në sisteme të tjera operative si iOS ose Windows.

Burimi: Cnet