Arkansas po u ofron punonjësve të teknologjisë 10,000 dollarë në bitcoin për t’u transferuar atje

Këshilli Northwest Arkansas, një organizatë jofitimprurëse, po u ofron profesionistëve dhe sipërmarrësve të teknologjisë në distancë 10,000 dollarë në bitcoin për t’u transferuar në rajon.

Bitcoin, kriptomonedha më e madhe për nga vlera e tregut, aktualisht po tregtohet me rreth 42,893 dollarë, sipas Coin Metrics.

Pse bitcoin? “Northwest Arkansas po përjeton rritje shpërthyese në sektorin e teknologjisë, veçanërisht në kuadër të teknologjive të aktivizuara nga blockchain, dhe kjo nxitje përqafon trendin në rritje të kriptomonedhës si një opsion pagese nga punëdhënësit,” thuhet në faqen e saj të internetit.

Nxitja është pjesë e fushatës së Këshillit NWA “Life Works Here”, e cila financohet nga Fondacioni Walton Family. Kur filloi për herë të parë në 2020, Këshilli i NWA fillimisht ofroi 10,000 dollarë para të gatshme si një program nxitës. Kohët e fundit vendosi të shtojë opsionin që punëtorët në distancë të pranojnë shumën në bitcoin, megjithëse ata mund të zgjedhin ende para nëse dëshirojnë.

“Ndërsa ne kemi pasur interes të jashtëzakonshëm në programin fillestar të nxitjes, ne po vazhdojmë të kërkojmë talente unike dhe të kërkuara në profesionet e STEAM dhe blockchain,” thotë faqja e internetit.

Për t’u kualifikuar, aplikantët duhet të zhvendosen në Arkansas Veriperëndimor, i cili përfshin qarqet Uashington dhe Benton, brenda gjashtë muajve nga pranimi në program dhe të nënshkruajnë një qira njëvjeçare ose të blejnë një shtëpi.

Aplikantët gjithashtu duhet të jenë të paktën 24 vjeç, të kenë të paktën dy vjet përvojë pune, aktualisht të jetojnë jashtë shtetit të Arkansas dhe të jenë shtetas amerikanë ose të kenë kredencialet e kërkuara për të punuar ligjërisht në SHBA, sipas faqes së internetit të programit.

Përveç parave, Këshilli i NWA po ofron gjithashtu për t’u dhuruar punëtorëve në distancë një biçikletë, duke theksuar shtigjet e çiklizmit malor të rajonit, ose një anëtarësim falas në teatrot dhe muzetë lokalë.

Deri më tani, mbi 35,000 njerëz kanë aplikuar nga më shumë se 115 vende dhe 50 shtete, thotë Këshilli i NWA.

Burimi: CNBC