Bill dhe Melinda Gates do të divorcohen pas 27 vitesh martesë

Bill dhe Melinda Gates thanë të hënën se ata ishin divorcuar pas 27 vitesh martesë.

Pasi e menduam gjatë dhe punuam shumë për të rregulluar marrëdhëniet tona, ne kemi marrë vendimin për t’i dhënë fund martesës tonë,”-thanë të dy në një deklaratë të postuar në Twitter. “Ne kemi rritur tre fëmijë të mrekullueshëm dhe kemi ndërtuar një fondacion që punon në të gjithë botën për t’i mundësuar të gjithë njerëzve të bëjnë jetë të shëndetshme dhe produktive”.

Në lojë është një nga pasuritë më të mëdha në botë, aktualisht vlerësohet në 145.8 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Miliarderëve Bloomberg dhe një nga operacionet më të mëdha të filantropisë në planet. Fondacioni Bill & Melinda Gates ka dhënë më shumë se 50 miliardë dollarë, duke kontribuar në luftën kundër Covid-19, duke udhëhequr akuzën për ndryshimin e klimës dhe duke mbrojtur të drejtat e grave..

Bashkëthemeluesi i Microsoft Corp. Bill Gates, 65 vjeç, është personi i katërt më i pasur në botë. Melinda Gates, 56, është një ish-menaxhere e Microsoft e cila është bërë një avokate e hapur e shëndetit global dhe barazisë për gratë në rolin e saj bashkë-drejtuese e fondacionit.

Ndërsa ndarja do të lëkundë renditjen e njerëzve më të pasur në botë, dyshja theksoi se do të ketë pak ndikim në behemotin e tyre filantropik.

Bill dhe Melinda do të mbeten bashkëkryesues dhe kujdestarë të Fondacionit Bill & Melinda Gates,”-shkroi një zëdhënës i fondacionit në një deklaratë me email. “Asnjë ndryshim në rolet e tyre ose organizata nuk janë planifikuar. Ata do të vazhdojnë të punojnë së bashku për të formuar dhe miratuar strategjitë e fondacionit, për të mbrojtur çështjet e fondacionit dhe për të vendosur drejtimin e përgjithshëm të organizatës.”

Ky divorc është divorci i dytë që vjen si bombë e papritur midis radhëve më të larta të njerëzve më të pasur në botë në vitet e fundit, pas njoftimit të ndarjes në 2019 të Jeff Bezos dhe MacKenzie Scott.

Burimi: Bloomberg