Bitcoin arrin nivelin më të lartë të 6 javëve në 24,000 dollarë

Bitcoin lëvizi rreth 24,000 dollarë të premten, duke arritur nivelin më të lartë në 6 javë, ndërsa vazhdon të ndjekë tregjet e aksioneve më lart.

Monedha digjitale më e madhe në botë arriti në 24,412 dollarë në orën 2:30 të mëngjesit të së premtes, sipas të dhënave të CoinDesk, niveli i saj më i lartë në më shumë se gjashtë javë. Bitcoin që atëherë ka ulur disa nga këto fitime dhe u ul pak mbi 24,000 dollarë në orën 6:32 të mëngjesit ET.

Rritja e Bitcoin filloi pasi Rezerva Federale rriti normat e interesit të mërkurën, por sinjalizoi se ritmi i rritjeve të tilla mund të ngadalësohej. Kjo shkaktoi një rritje në aksionet e SHBA.

Lëvizjet në kriptovalutat janë tregtuar gjerësisht në përputhje me stoqet amerikane kohët e fundit, në veçanti duke ndjekur Nasdaq, i cili është rritur ndjeshëm në dy ditët e fundit.

Kriptovalutat e tjera duke përfshirë eterin ishin dukshëm më të larta të premten.

Në përgjithësi, unë mendoj se tregjet kanë reaguar pozitivisht ndaj komenteve të Fed-it dhe ndoshta kanë pasur çmime në shumicën e rritjes së normave”, tha për CNBC Vijay Ayyar, nënkryetar i zhvillimit të korporatave dhe ndërkombëtar në shkëmbimin e kriptove Luno, përmes mesazheve me tekst.

Duket se ka shumë likuiditet të mbetur anash, i cili tani po vjen bazuar në muajt e fundit të konsolidimit/presionit në rënie, që tani po lehtësohet,” shtoi ai.

Megjithatë, bitcoin ka rënë rreth 48% këtë vit dhe mbetet më shumë se 60% ulje e çmimit të tij të lartë të të gjitha kohërave prej 68,990,90 dollarësh që u godit në nëntor.

Tregu i kriptove është rrënuar nga një sërë çështjesh, duke përfshirë kolapsin e stablecoin algoritmik terraUSD, i cili shkaktoi një zinxhir ngjarjesh që çuan në falimentimin e platformës huadhënëse Celsius dhe fondit mbrojtës Three Arrows Capital.

Pjesëmarrësit e tregut po përpiqen të kuptojnë se ku është fundi për bitcoin dhe nëse zhvlerësimi dhe lëkundjet në industri kanë mbaruar. Lojtarët e tregut i thanë CNBC se ata duan të shohin një pamje makroekonomike në përmirësim dhe përfundimin e uljes së nivelit para se të gjendet fundi për bitcoin.

Bitcoin ka qenë duke u tregtuar në një interval prej rreth 18,000 dollarë deri në pak më shumë se 24,000 dollarë që nga mesi i qershorit, dhe Ayyar i Luno tha se investitorët kishin grumbulluar bitcoin me ato çmime.

Burimi: CNBC