Bitcoin kalon 22,000 dollarë përpara të dhënave të inflacionit

Bitcoin arriti në 22,000 dollarë ndërsa vazhdon një rritje njëjavore përpara të dhënave të inflacionit në SHBA dhe një përmirësimi të shumëpritur të rrjetit Ethereum.

Kriptomonedha më e madhe në botë arriti në 22,341,50 dollarë në orën 21:45 ET të dielën përpara se të zhytet pak, sipas të dhënave të CoinDesk. Bitcoin po tregtohej me 22,203 dollarë rreth orës 4:03 të mëngjesit të së hënës.

Pasi ra nën 19,000 dollarë të mërkurën në nivelin më të ulët që nga qershori, bitcoin është rritur që atëherë rreth 17%.

Kjo gjithashtu vjen si rezultat i një jave fituese të javës së kaluar për aksionet në SHBA. Bitcoin ka qenë i lidhur ngushtë me tregjet e aksioneve, veçanërisht me Nasdaq, dhe shpesh lëviz më lart kur indeksi i teknologjisë së rëndë rritet.

Investitorët e kriptos po shohin përpara raportin e indeksit të çmimeve të konsumit në gusht, i planifikuar të publikohet të martën, për të parë drejtimin e inflacionit që mund të japë sugjerime drejt lëvizjeve të ardhshme të politikës nga Rezerva Federale e SHBA.

Stoqet kanë qenë nën presion këtë vit pasi Fed ka rritur normat e interesit në përpjekje për të kontrolluar inflacionin e shfrenuar.

Kriptomonedhat, të cilat janë gjithashtu asete me rrezik, janë goditur. Gati 2 trilion dollarë janë fshirë nga i gjithë tregu i kriptove që nga niveli i tij më i lartë i të gjitha kohërave në nëntor. Bitcoin është ulur më shumë se 50% këtë vit.

Kjo rënie është nxitur gjithashtu nga çështje specifike të kriptove, duke përfshirë kolapsin e projekteve kryesore dhe falimentimet që janë përhapur në të gjithë industrinë.

Burimi: CNBC