Bitcoin ngjitet në nivelin më të lartë në pothuajse tre javë

Bitcoin u ngjit të martën në nivelin më të lartë në pothuajse tre javë, duke shtuar fitimet e tij që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia. Monedha më të vogla digjitale si eteri u rritën gjithashtu.

Bitcoin u rrit me 5.6% në 43,337 dollarë, më e larta që nga 3 Marsi, dhe për herë të fundit u rrit me 3.6%. Ether, monedha e dytë më e madhe digjitale, u ngjit me 5.4% në nivelin më të lartë që nga 17 shkurti.

Kriptomonedha origjinale ka shtuar më shumë se 26% që nga niveli i ulët i saj brenda ditës prej 34,324 dollarë më 24 shkurt, kur Rusia pushtoi Ukrainën. Rimëkëmbja e tij ka pasqyruar fitimet për aksionet, megjithëse në një shkallë më të fortë.

Analistët thanë se nuk kishte katalizatorë specifikë të lajmeve për fitimet, duke përmendur oreksin tentativë për asete më të rrezikshme që nxitën indekset evropiane të aksioneve të martën.

Megjithatë, produktet dhe fondet e investimeve të kriptove treguan dalje neto për një javë të dytë radhazi, tha të hënën menaxheri i aseteve digjitale CoinShares.

Burimi: Reuters