Çdokush mund të bëjë foto të reja publike në Instagram dhe t’i kthejë ato në një Reel

Instagrami së shpejti do t’i lejojë këdo në platformë të remix-ojë fotot tuaja të reja, për sa kohë që llogaria juaj është publike. Do të ketë një mënyrë për të çaktivizuar remix-imin, por do të duhet të tërhiqeni në mënyrë aktive pasi opsioni të jetë i drejtpërdrejtë – ai do të aktivizohet si parazgjedhje.

Në “javët e ardhshme”, Instagram thotë se do të shtojë aftësinë për të “përzier” fotot publike për t’u përdorur brenda Reels, shërbimi i tij i videos si TikTok. Ndryshimi ka për qëllim të ofrojë më shumë përmbajtje për krijuesit e Reels për të punuar me të, ndërsa kompania vazhdon të punojë në video me formë të shkurtër me shpresën për të vazhduar me konkurrentin e saj jashtëzakonisht popullor.

Mix-imi do të aktivizohet si parazgjedhje, por Instagram do të ofrojë mënyra për ta fikur atë, sipas Devi Narasimhan, një zëdhënës i Meta. Përdoruesit do të jenë në gjendje të çaktivizojnë ripërzierjen në foto individuale ose në nivel llogarie përmes menysë së cilësimeve. Çdo foto e postuar përpara funksionit të transmetimit të drejtpërdrejtë do ta ketë ripërzierjen e çaktivizuar si parazgjedhje, por ju do të jeni në gjendje të aktivizoni ripërzierjen për postime individuale nëse dëshironi.

Ky është i ngjashëm me sistemin e përdorur në Instagram kur hapi të gjitha videot publike për ripërzierje në janar, vetëm duke bërë që videot e publikuara pas ndryshimit të jenë të disponueshme për remix-im.

Fotografët kanë qenë shpesh skeptikë për trajtimin e fotove të tyre nga Instagram, dhe ndryshimi i sotëm – dhe mungesa e opsioneve apo sqarimeve rreth tij – ka të ngjarë të mos i bëjë asnjë favor kompanisë. Në vitin 2012, një ndryshim në kushtet e shërbimit të aplikacionit shkaktoi një valë paniku që kompania do të ishte në gjendje të shesë fotot e përdoruesve (nuk mundi), por shqetësime të ngjashme kanë vazhduar pothuajse çdo herë që kushtet e shërbimit të saj ndryshojnë. Kohët e fundit, lideri i Instagramit Adam Mosseri deklaroi se Instagram nuk është më “një aplikacion për shpërndarjen e fotografive”.

Përzierja mund të ndihmojë që puna e fotografëve të arrijë më shumë njerëz – por gjithashtu mund ta vendosë punën e tyre në kontekste që ata nuk do ta shihnin më mirë, kështu mund të pritet që shumë njerëz të çaktivizojnë çelësin e remix-imit.

Burimi: The Verge