Çfarë duhet të dini për terapinë me dritë LED dhe a mund të ndihmojë ajo me rrudhat, puçrrat apo njollat ​​e errëta

Terapia e dritës LED është trendi më i fundit i kujdesit të lëkurës që reklamohet nga dermatologët dhe estetistët dhe synon të reduktojë rrudhat, rrathët e errët dhe shenjat.

Njerëz të famshëm si Chrissy Teigen dhe Janar Jones e kanë përdorur teknikën për të pastruar aknet e tyre, për të synuar njolla të errëta dhe për të fshirë rrudhat, por është e shtrenjtë, dhe studimet ende nuk kanë gjetur prova për të provuar përfitimet e terapisë së dritës LED.

Çfarë është terapia me dritë LED?

Terapia e dritës LED është një trajtim i kujdesit të lëkurës që përdoret për të minimizuar rrudhat, aknet, njollat ​​e errëta dhe shenjat, sipas Harvard Health Publishing. Funksionon duke përdorur një dritë LED për të synuar zona specifike të fytyrës. Njerëzit shpesh e bëjnë atë duke përdorur maska ​​të përshtatura të terapisë me dritë LED.

Terapia e dritës LED përdor forma të ndryshme të dritës për të synuar probleme të ndryshme të lëkurës.

Kur merrni dritën e dobishme si drita e kuqe ose drita blu, ne shohim një rritje pozitive të cilësisë së lëkurës sonë dhe prodhimit të hormoneve në trupin tonë,”-tha kirurgu plastik Dr. Daniel Barrett në TikTok.

Sipas Barrett, drita e kuqe mund të ndikojë në rrudhat dhe vijat e imëta duke stimuluar prodhimin e kolagjenit, ndërsa drita blu mund të shkatërrojë bakteret që shkaktojnë puçrra dhe të zvogëlojë vajosjen e lëkurës tuaj.

A funksionon kjo terapi?

Studimet e mëparshme kanë lidhur terapinë e dritës LED për të ndihmuar plagët të shërohen më shpejt dhe zvogëlimin e puçrrave, duke sugjeruar që terapia mund të ndihmojë në qarkullimin e qelizave natyrore në mënyrë të ngjashme me përdorimin e retinolit në lëkurën tuaj.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave madje miratoi terapinë LED si një trajtim për herpesin.

Ekspertë si Dr. Elizabeth Buzney, një profesoreshë asistente e dermatologjisë në Shkollën Mjekësore të Harvardit, thonë se nuk kemi të dhëna të mjaftueshme për të thënë përfundimisht nëse këto pajisje janë efektive në trajtimin e shqetësimeve të lëkurës.

Ka më shumë të dhëna për të mbështetur trajtimet e puçrrave si retinoli dhe kremrat.

Anekdotalisht, megjithatë, disa dermatologë dhe estetikë thonë që trajtimet me terapi të dritës LED funksionojnë kur përdoren një herë në ditë.

Përdorimi i terapisë LED në shtëpi mund të kalojë 350 dollarë.

Unë përpiqem t’i bëj të gjithë të përdorin terapi me dritë LED dhe dridhje ose mikro rrymë në shtëpi“, tha estetisti Shani Darden për Refinery29. “Ato jo vetëm që po trajtojnë lëkurën (si rrudhat) por janë një masë parandaluese. Vlen të investohet në këto mjete nëse ato janë të mira.

Burimi: Insider