Çfarë është leximi i kartave Tarot dhe si funksionon?

Universi dhe mënyra se si funksionon ai mbetet një mister që asnjë qenie njerëzore nuk mund ta kuptojë. Askush nuk e di se çfarë mban jeta e tyre.

Për disa, ankthi dhe frika nga e panjohura i shtyn ata të konsultohen me mediume, psikologë, numerologë dhe astrologë në kërkimin për të kuptuar dhe zgjidhur problemet e tyre të jetës. Mediumet përdorin teknika të ndryshme për të bërë interpretime për klientët e tyre, dhe një metodë është përdorimi i një mjeti hamendjeje të njohur si kartat Tarot.

Pra, çfarë është leximi i kartave tarot dhe si funksionon? Lexoni këtë udhëzues për të kuptuar thelbin e thellë që sillet rreth leximit të letrave tarot dhe rolin e tij në tregimin e fatit.

Struktura e kartave tarot

Besohet se kartat tarot e kanë origjinën nga Egjipti dhe India. Por përdorimi i tij daton shumë shekuj më parë deri në Evropë. Paketa standarde e tarotit të sotëm bazohet në tarotin venecian të përbërë nga 78 letra të ndara në Major Arcana (22) dhe Arcana e Vogël (56).

Major Arcana interpreton çështje të rëndësishme të ngjarjeve të jetës, ndërsa Arcana e Vogël interpreton ngjarje më pak të rëndësishme dhe të përditshme. Kartat kanë një rend kronologjik që përshkruan tema kryesore dhe të vogla që ndodhin me kalimin e kohës.

Kartat e vogla Arcana përfshijnë katër kostume tarot që fokusohen në aspekte të ndryshme të jetës. Kjo përfshin; Shkopinj, Kupa, Shpata dhe Pentakula. Shkopinjtë përfaqësojnë seksualitetin, energjinë, pasionin dhe kreativitetin. Kupat konsiderohen si kostumi i dashurisë që përfaqëson ndjenjat, emocionet dhe intuitën. Shpatat përfaqësojnë mendimet, veprimet dhe fjalët tuaja. Së fundi, Pentacles përfshin materializmin e botës, duke mbuluar financat, pasurinë dhe shtigjet e karrierës.

Kartat kryesore Arcana kanë një ndikim të rëndësishëm në leximin e letrave tarot dhe kërkojnë më shumë vëmendje nga lexuesi.

Çfarë është leximi i kartave tarot?

Siç u tha më herët, parashikuesit përdorin lloje të ndryshme mjetesh të hamendjes, dhe një prej tyre janë kartat Tarot. Çdo kartë në paketë ka kuptimin e saj, dhe ju nuk mund ta interpretoni vetë, prandaj duhet të konsultoheni me një lexues të certifikuar tarot. Mos harroni, lexues të ndryshëm do të përdorin teknika të ndryshme interpretimi.

Si bëhet leximi i letrave tarot?

Përpara se të fillojë sesioni i kartave tarot, do t’ju kërkohet të bëni një pyetje që dëshironi të interpretohet.

Për shembull, mund të pyesni pse mendoni se ka shumë ankth brenda jush? Pyetja që bëni do t’i hapë rrugën lexuesit për t’ju dhënë një interpretim. Më pas lexuesi do të përziejë tërësisht paketën e letrave dhe do t’i vendosë ato në atë që quhet përhapje e letrave tarot. Lexuesi do të përdorë çdo format të përhapur në varësi të interpretimit që kërkoni.

Një nga metodat popullore të përhapjes është përhapja me dhjetë letra, e njohur zakonisht si Përhapja e Kryqit Celtic. Përdoret për të dhënë një interpretim gjithëpërfshirës për t’iu përgjigjur pyetjes që dëshironi të trajtoni.

Llojet e tjera të përhapjes së kartave tarot përfshijnë përhapjen me tre, pesë përhapje, përhapjen 7-ditore dhe përhapjen 12 mujore. Mos harroni se çdo pozicion i kartës ka një kuptim domethënës dhe specifik. Përhapja “tre” është më e mira për të dhënë një interpretim për të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen tuaj bazuar në pyetjen që keni bërë.

Shumica e njerëzve do të preferonin të ndërmerrnin seanca personalisht me karta tarot. Megjithatë, nëse kjo nuk është e mundur, ju mund të zgjidhni leximet tarot në internet, të cilat janë të drejtpërdrejta dhe kanë shumë përfitime, duke përfshirë aksesin në shumë lexues tarot, privatësinë dhe komoditetin.

Disa nga faqet më të mira të leximit në internet të specializuara në leximin e kartave tarot përfshijnë Keen, Kasamba, Oranum, Purple Garden dhe Psychic Source.

A ekziston një filozofi e kartave tarot?

Si mundet që kartat e tërhequra rastësisht të kenë ndonjë lidhje me jetën tuaj dhe gjithçka që po ndodh në të? Epo, shumica e lexuesve ekspertë të tarotit informojnë se kartat tarot nuk ju tregojnë se çfarë duhet të bëni ose specifika se si do të shpaloset jeta juaj.

Megjithatë, është një mjet për t’ju ndriçuar për zgjedhjen që keni në dispozicion dhe mundësitë që ka secila zgjedhje në varësi të rrugës që merrni. Për rrjedhojë, interpretimi që merrni nga leximi nuk duhet t’ju trembë apo t’ju emocionojë. Në vend të kësaj, duhet t’ju ndihmojë të merrni kontrollin e jetës suaj dhe t’ju japë qartësi për të marrë vendime të informuara. Për të përfituar sa më shumë nga seancat e tarotit, duhet të keni një mendje të hapur, të vini të përgatitur dhe të shmangni gënjeshtrat.

A kërkon ekspertizë leximi i kartave tarot?

Epo, në shumicën e rasteve, ju mund të bëni vetë leximin e tarotit, por rekomandohet të kërkoni shërbimet e një mjeshtri profesionist tarot.

Si çdo punë tjetër, leximi i tarotit kërkon aftësi, njohuri dhe përvojë bazë të ndërtuara me kalimin e kohës. Një lexues i shkëlqyer i kartave duhet të dijë kuptimin e kartave, të ketë aftësi të mira komunikimi, të specializohet në të paktën tre metoda të përhapjes së kartave tarot dhe të interpretojë saktë problemet e klientëve.

Ka kurse online të certifikimit për leximin e tarotit, si Certified Tarot Grand Master dhe Certified Tarot Master. Kurset online ofrojnë një bazë të duhur për të mësuar dhe praktikuar aftësitë tuaja të leximit tarot.

Burimi: Retail Insider