Dostojevski, babai i psikologjisë – dhjetëra arsye pse duhet ta lexoni

Pse duhet të lexoni Dostojevskin?

Dostojevski jo rastësisht mbetet i veçantë dhe i pakrahasueshëm për këdo që e lexon. Shkrimtar që s’të lë pa e sosur dhe çfarë është më e veçantë ai të rikthen përsëri për ta lexuar!

Dostojevski mbetet kaq i veçantë për arsye që ne i kuptojmë por edhe shumë syresh që mbase nuk arrijmë t’i kapim me një lexim!

Prezantimin me personazhin kryesor dhe jo vetëm, duke hyrë jo thjeshtë nën lëkurën e tyre, por deri në pavetëdije! Dostojevski është mjeshtër i demontimit të gjendjes psikologjike, morale dhe shpirtërore! Të sjell të dukshme dhe të padukshmen! Sjell kontraste dhe thyen pritshmërinë tonë në çdo moment!

I vetmi që tek individi ka mëshiruar idealistin dhe kriminelin, tek familja, një vëlla që perfeksionohet në mirësi dhe një tjetër në ligësi!

Një baba i psikologjisë që nuk e dinte se çfarë i kishte sjellë botës me analizën mbi ndërgjegjen, ndjenjën e fajësisë dhe marrdhënien me Zotin!

Momentalisht librat e Dostojevskit janë në ofertë vetëm tek @maniaket_e_librit. Nxitoni t’i bëni ata tuajit!