Dua Lipa zëvendëson klasikun Mozart

Akademikët e Universitetit rë Oksfordit në Britaninë e Madhe kanë propozuar ndryshmin e kurrikulave në degët e studimit të arteve muzikore, në mënyrë që rrymat e reja muzikore të zëvendësojnë ato klasike.

Një nga emrat e propozuar për t’u studiuar është edhe Dua Lipa, raporton prestigjozia ‘The Telegraph’. 

Këngëtarja me orgjinë shqiptare zëvendëson muzicientët klasik siç janë Mozart-i e Beethoven-i duke thyer rekordin e saj në livestream.

Repertori klasik i mësuar në Oksford, i cili përfshin vepra nga Mozart dhe Beethoven, përqendrohet shumë te “historia evropiane nga periudha e sklavërisë”, – folën profesorët. /ProBizz.al/