Ekipi që ndërtoi një AI për të dominuar pokerin tani po synon tregun e aksioneve

Tre nga zhvilluesit përgjegjës për DeepStack, sistemi i parë i Inteligjencës Artificiale që mundi njerëzit në poker, kanë lënë postet e tyre në DeepMind për të formuar një startup të ri të dedikuar për dominimin e tregut të aksioneve.

Sipërmarrja e re, e quajtur Equilibre Technologies, do të përdorë algoritme për të zgjedhur aksionet dhe kriptovalutat.

Tregu i aksioneve është një mjedis i mjegullt dhe sfidues për t’u përpjekur dhe “zgjidhur” me AI, por udhëheqja e ekipit duket më shumë se e gatshme për sfidën.

Martin Schmid, Rudolf Kadlec dhe Matej Moravcik, themeluesit e kompanisë, kanë punuar të gjithë së bashku në IBM dhe DeepMind. Ka diçka për të thënë për mbajtjen e një ekipi të suksesshëm së bashku, por ekzistenca e këtij startupi ngre disa pyetje nëse DeepMind po humbet vazhdimisht talentin, apo thjesht po e ngre atë në fazën tjetër.

Nuk ka shumë informacione për të vazhduar në lidhje me Equilibre Technologies për momentin, por mund të jemi mjaft të sigurt se ato do të qëndrojnë shumë të rezervuar kur bëhet fjalë për zhvillimin e teknologjisë algoritmike të tregtimit.

Ndërsa ata sigurisht nuk janë të parët që përpiqen të çmitizojnë tregun e aksioneve me inteligjencë artificiale, ata po marrin një qasje paksa të ndryshme nga konkurrentët e tyre.

Inteligjenca artificiale tipike e grumbullimit të aksioneve përpiqet të “mendojë” se çfarë do të ndodhë më pas në treg bazuar në tendencat historike.

Por ekipi i Equilibre është i njohur për krijimin e algoritmeve tepër komplekse për të pasur sukses në zgjidhjen e problemeve pa shumë informacion. Ata kombinojnë teorinë e lojës me intuitën artificiale për të fituar një avantazh teorik ndaj metodologjive të tjera të tregtimit të bazuara në kompjuter ose me njerëz.

Sipas studimit të DeepStack, sfida e të fituarit në poker nuk është aq e ndryshme nga të luash me sukses në treg:

Pokeri është loja thelbësore e informacionit të papërsosur dhe një problem sfidues i kahershëm në inteligjencën artificiale.

Ne prezantojmë DeepStack, një algoritëm për cilësimet e papërsosura të informacionit. Ai kombinon arsyetimin rekurziv për të trajtuar asimetrinë e informacionit, zbërthimin për të fokusuar llogaritjen në vendimin përkatës dhe një formë intuite që mësohet automatikisht nga vetë-loja duke përdorur të mësuarit e thellë.

Në një studim që përfshin 44,000 duar të pokerit, DeepStack mundi me rëndësi statistikore lojtarët profesionistë të pokerit në Texas.

Asgjë në teknologji nuk është e garantuar, por kjo duket si një licencë për të printuar para. Historia dhe lidhjet e themeluesve japin një themel të fortë për të ndërtuar. Dhe, sipas këtij raporti nga CNBC, nuk ka mungesë të QV-ve që të hedhin para në Equilibre Technologies.

Siç thotë thënia e vjetër: mësojeni një AI të fitojë në poker dhe do të hani për një ditë, mësoni një AI të dominojë tregun e aksioneve dhe do të jeni të keni vendosur në vijë jetën.

Burimi: The Next Web