Elon Musk do t’i bashkohet bordit të Twitter, premton ndryshime

Elon Musk do t’i bashkohet bordit të drejtorëve të Twitter-it, një lëvizje që potencialisht rrit ndikimin e tij mbi platformën e mediave sociale dhe që vjen një ditë pasi u zbulua se ai ishte bërë aksioneri më i madh individual i kompanisë.

Twitter tha në një dosje rregullatore të martën se planifikon të emërojë CEO të Tesla dhe SpaceX në bordin e tij për një mandat që përfundon në 2024. Si pjesë e marrëveshjes, Musk ka rënë dakord të mos blejë më shumë se 14.9% të aksioneve të kompanisë ndërsa ai mbetet në bord.

Të hënën, Twitter tha në një dosje se Musk kishte blerë 9.2% të aksioneve të saj. Lajmi erdhi si disi befasues, pasi Musk kishte postuar disa herë në Twitter gjatë javëve të fundit duke kritikuar politikat e kompanisë dhe duke menduar nëse një platformë e re e mediave sociale ishte e nevojshme.

“Jam i emocionuar të ndaj që ne po emërojmë @elonmusk në bordin tonë!” CEO i Twitter, Parag Agrawal, tha në një postim në Twitter të martën. “Përmes bisedave me Elon në javët e fundit, u bë e qartë për ne se ai do të sillte vlerë të madhe për bordin tonë”.

Agrawal vuri në dukje se Musk është edhe një “person që beson me pasion” dhe një “kritik intensiv” i kompanisë dhe se ai besonte se prania e Musk në sallën e bordit do të shtonte vlerë afatgjatë. Jack Dorsey, bashkëthemeluesi dhe ish-CEO i Twitter, gjithashtu dukej se e mirëpriti lajmin, duke vënë në dukje se Musk “kujdeset thellë për botën tonë dhe rolin e Twitter në të” dhe se Musk dhe Agrawal “do të jenë një ekip i jashtëzakonshëm”.

Musk shkroi në Twitter se “po pret me padurim të punojë me bordin e Parag & Twitter për të bërë përmirësime të rëndësishme në Twitter në muajt e ardhshëm!

Twitter është bërë një pjesë e rëndësishme e markës personale të Musk. Ai e ka përdorur faqen për t’u lidhur me legjionet e tij të fansave dhe për të shprehur mendimin mbi gjithçka, nga çmimi i aksioneve të Tesla-s deri te ngjarjet aktuale.

Burimi: CNN