Elon Musk nuk është më njeriu më i pasur në botë

CEO i Tesla, Elon Musk nuk është më njeriu më i pasur në botë. Ai ia dha atë titull kryetarit dhe CEO të LVMH Bernard Arnault, sipas Forbes.

Aksionet e Tesla u mbyllën me rreth 6.3% gjatë asaj dite dhe janë përgjysmuar në vlerë këtë vit pjesërisht për shkak të një shitjeje që u përshpejtua pas blerjes prej 44 miliardë dollarësh të Musk në Twitter.

Pasuria e Musk, e lidhur kryesisht me aksionet e Tesla-s, u nxit nga një rritje meteorike në çmimin e aksioneve të prodhuesit të makinave, i cili u rrit me më shumë se 1000% në dy vjet.

Arnault, përmes mbajtjes së automjeteve dhe besimeve familjare, zotëron pak më shumë se 60% të klasës së aksioneve të votimit të LVMH, sipas dosjeve të SEC. Arnault ka vlerë 186.2 miliardë dollarë, sipas Forbes.

Sipas të dhënave të FactSet, Musk aktualisht zotëron 14.11% të aksioneve të Tesla-s, me një vlerë tregu prej 530 miliardë dollarësh. Musk zotëron gjithashtu më shumë se 40% të aksioneve të SpaceX, duke shtuar miliarda në letër në vlerën e tij neto, bazuar në një vlerësim prej 125 miliardë dollarësh të tregut privat nga qershori 2022.

Në një vit në rënie për aksionet, aksionet e LVMH kanë rënë vetëm 1.5% në vitin 2022. LVMH është me bazë në Paris dhe është e listuar në Euronext Paris.

Indeksi i miliarderëve të Bloomberg, i cili përdor metodologji paksa të ndryshme, u përditësua të martën për të renditur gjithashtu pasurinë e Musk pas Arnault.

Burimi: CNBC