Filmi “Jetë Paralele”, flet për Probizz.al producentja Eralda Mazreku

“Në fokus komunitetet Rome dhe ato Egjyptiane. Kemi synuar të vijmë me një mesazh të fortë kundër paragjykimeve dhe stereotipeve”

“Jetë paralele” është filmi me metrazh të shkurtër dedikuar komunitetit egjiptian. Producentja Eralda Mazreku ka treguar per Probizz.al detaje rreth filmit dhe arsyen pse nuk u publikua në Ditën e Romëve më 8 prill.

Na flisni pak më shumë për “Jete Paralele” filmin më të ri!

Mazreku: Ju prezantoj me Jete Paralele , nje film me metrazh te shkurter I krijuar nga dashuria dhe frymezimi. Ky film ka ne fokus komunitetet Rome dhe ato Egjyptiane. Kemi synuar te vijme me nje mesazh te forte kunder paragjykimeve dhe stereotipeve! Te pranojme dhe te mos gjykojme! Tentuam dhe rrezikuam te vijme ndryshe, mos te fokusojme problematikat e komuniteteve por të sjellim jeten e tyre paralelisht si jeten e kujtdo tjeter qe nuk eshte pjese e tyre.

Si lindi idea për këtë film?

Mazreku: Spunton e mora nga nje mikeshe e imja e cila I perket komunitetit Egjyptian. Eralde, nuk duhet te themi me:`Ju lutem na ndihmoni!`, por duhet te lobojme per:`Jemi te njejte, mund te ndihmojme njeri tjetrin`. Perballe kesaj kerkese qe mbarte dhimbje shpirti, u gjenda duke shkruar skenarin letrar i cili me pas vizualisht do te perkthehej ne fimin qe ne kemi sot! Keqardhja me e madhe eshte se te gjithe bertasim fort se duhet te jemi te human e te ndjeshem por ne nuk i gjetem keto cilesi kudo ku trokitem per financimin e ketij projekti qe prek kete plage te shoqerise sone per te cilen te gjithe flasin por askush nuk ben asgje! Ne kete situate per ta realizuar dhe vetefinancuar vura perpara zemren, emocionet dhe I dedikova gjithe energjine time! Kur ne nje projekt te udheheq pasioni, eshte e pamundur te deshtosh!

Si e realizuat?

Mazreku: Pas thirrjes per audicione per aktoret e vegjel ku pjesemarrja ishte e paparashikuar, fale perkrahjes dhe ndihmes se pakufizuar se dy mikeshave te  mia Diniela Lera dhe Ester Maci arritem te bejme perzgjedhjen e aktoreve, te arrinim bashkepunimet edhe me dy-tre kompani te cilat na mbeshteten me hapsirat e tyre per skenat e xhirimeve dhe me disa sherbime te tjera qe ishin te nevojshme gjate realizimit se projektit. Permbyllem me sukses xhirimet me studion e perzgjedhur vijuam me lancimin e filmit pikerisht ne daten 8-9 Prill , ne diten Nderkombetare te Komunitetit Rom!

Si janë pritshmerite?

Mazreku: Kesaj here dua ta le pak ne hije modestine dhe te them me krenari se ky projekt shpirti ka kaluar cdo pritshmeri me hapa galopante! Ne muzgun e disa mbremjeve me pare ne perjetuam emocionet e forta te promovimit te JETE PARALELE.  Me mbi 150 te ftuar nga bota e televizionit, artit,kinematografise si dhe perfaqsues nga Keshilli Bashkiak, perfaqsues te secilit komunitet , atij Rom dhe Egjyptian te cilet kishin fjalen e tyre speciale.

Eksperienca me filmin, është hera e pare?

Mazreku: Persa i perket rolit te producentes kjo ishte eksperienca ime e pare me zemer them qe nuk do te jete e fundit! Me jane ofruar mundesi per te qene serisht ne kete pozicion, kam poashtu tekstet e mia letrare per te cilat me shume deshire do ti punoj per ti kthyer ne vizuale dhe premtoj se cdo projekt qe do te vije nga une do te permbaje plot emocion, perkushtim dhe grimca magjie qe burojne nga zemra!