‘Fundi i një epoke’: Microsoft mbylli përgjithmonë Internet Explorer

Pas 25+ viteve të ndihmës së njerëzve që të përdorin dhe të përjetojnë web-in, Internet Explorer (IE) është zyrtarisht në pension dhe nuk mbështetet që nga sot, 15 qershor 2022.

Për shumë miliona prej jush, faleminderit që përdorët Internet Explorer si portë hyrëse në internet“, – shkruan Microsoft.

Majin e kaluar, kompania së pari njoftoi vendimin për të tërhequr shfletuesin e internetit për disa versione të Windows 10 më 15 qershor 2022.

Microsoft prezantoi Edge në 2015 dhe gradualisht e ka hequr Internet Explorer.

Microsoft Edge jo vetëm që është një përvojë shfletimi më e shpejtë, më e sigurt dhe më moderne sesa Internet Explorer, por është gjithashtu në gjendje të adresojë një shqetësim kryesor: përputhshmërinë për faqet e vjetra dhe aplikacionet e vjetra,” lëshoi kompania në një deklaratë.

IE do të çaktivizohet përgjithmonë si pjesë e një përditësimi të ardhshëm të Windows, në të cilën pikë ikonat e IE në pajisjet e tyre do të hiqen.

Si pjesë e procesit të ridrejtimit, përdoruesit do të kenë të dhënat e tyre si të preferuarat, fjalëkalimet dhe cilësimet e importuara nga IE në një përpjekje për të “bërë kalimin në Microsoft Edge sa të njohur dhe të thjeshtë”.

Burimi: USA Today