Fundi i një epoke, telefonat klasikë BlackBerry ndalojnë së punuari sot

BlackBerry ka ndërprerë shërbimin për pajisjet e tij klasike të martën, ka lajmëruar kompania në një deklaratë.

BlackBerry u kujtoi përdoruesve të tij në deklaratën, e cila u postua më 22 dhjetor, mbylljen e afërt të të ashtuquajturave shërbime të trashëgimisë.

“Si kujtim, shërbimet e vjetra për BlackBerry 7.1 OS dhe më herët, softueri BlackBerry 10, BlackBerry PlayBook OS 2.1 dhe versionet e mëparshme, nuk do të jenë më të disponueshme pas 4 janarit 2022”, thuhet në deklaratë.

“Mbyllja do të thotë se telefonat nuk do të funksionojnë më në mënyrë të besueshme për funksionalitetin e të dhënave, telefonatave, SMS dhe 9-1-1”, tha BlackBerry.

BlackBerry, e cila është larguar nga telefonat për t’u bërë një kompani softuerësh që fokusohet në ofrimin e “softuerit dhe shërbimeve inteligjente të sigurisë për ndërmarrjet dhe qeveritë”, fillimisht njoftoi në shtator 2020 se do të ndërpresë shërbimin e saj telefonik.

Telefonat BlackBerry dikur ishin simbole statusi midis të famshëmve dhe CEO-ve dhe përshkuan shumë aspekte të kulturës pop. Marka arriti kulmin në vitin 2012, por ndërsa teknologjia u largua nga tastiera e jashtme e BlackBerry dhe drejt ekranit të plotë të smartphone-ve, po ashtu u zhvendos edhe kultura pop.

Burimi: NBC News